Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić FOTOGALERIJA: Posjetili smo novi skatepark Kolo u Domu mladih

FOTOGALERIJA: Posjetili smo novi skatepark Kolo u Domu mladih

Split je zanimljiv skejterima i drugim ekstremnim sportašima zato što ima zanimljive ulične elemente - rekao je Darko Ivanovski iz kluba Kolo

Posjetili smo novi Indoor skatepark Kolo koji se nalazi u podrumu Doma mladih, a čije će otvorenje biti ove subote, 20. listopada. Splitska scena skejtera, BMX-era i rolera, ali i onih koji će to tek postati, ovom dvoranom dobila je osnovne uvjete...

- Dobili smo prostor na korištenje od Grada prije pola godine. Zatekli smo goli beton, staro skladište u kojem je bilo dosta smeća koje smo trebali za početak očistiti. Nije bilo ni struje pa nam je to bio prvi korak, a zatim smo postavili i sanitarni čvor. Preselili smo mini rampu iz starog skate parka te smo sve sprave sa Žnjana prekrojavali za ovaj prostor. Dvorana nam dosta znači, bez nje klub ne može funkcionirati te imamo priliku vježbati tijekom cijele godine, bez obzira na vanjske uvjete. Ovo će pridonijeti pojavljivanju novih mladih ljudi i bit će mjesto za svakodnevno treniranje, druženje i upoznavanje te se nadamo da će ujediniti malu scenu i učiniti je jačom - kazao nam je Darko Ivanovski iz kluba Kolo.

Otkriva nam i da skejteri iz cijeloga svijeta dolaze upravo u Split.

- Grad je zanimljiv skejterima i drugim ekstremnim sportašima zato što ima zanimljive ulične elemente. Vjerujem da su građani primijetili kroz cijelu godinu turiste koji voze skate, snimaju se i na taj način promoviraju naš grad kao zanimljivu destinaciju. Unutarnji prostor je dodatni sadržaj koji takvim posjetiteljima možemo ponuditi. Već nam se na društvenim mrežama javljaju brojni zainteresirani, i domaći i stranci. Djeca, roditelji, stari skejteri i roleri kažu kako s nestrpljenjem iščekuju otvorenje indoor parka. 

Na Žnjanu je bio posljednji skate park, koji je razmontiran prilikom uređenja tog dijela grada, sprave su bile prebačene na Dračevac, a sada su rekonstruirane i u 'novom ruhu' postavljene u Domu mladih. 

- Ništa od ovog ne bi bilo da nije našeg truda i velikog entuzijazma. Sve što vidite oko nas nešto košta, a trebao je uložiti i svoje vrijeme. Ponosni smo na ovaj naš mali kutak i nadamo se da ćemo projekt uspjeti dovršiti do kraja. Nedostaje nam još sredstava, oko 50 tisuća kuna kako bismo napravili centralnu spravu to jest 'pool' (bazen). Kroz neke akcije probat ćemo to prikupiti. Nije nam žao entuzijazma koji imamo jer danas s ponosom gledamo jedinu dvoranu u Splitu ovog tipa. Hvala svim članovima na trudu i donacijama - zahvalio se Ivanovski, čiji klub broji 30 aktivnih članova.

- Očekujemo da će se ta brojka povećati kada u subotu i službeno otvorimo naše prostorije. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže. Za početak nije potrebno nikakva oprema i predznanje već dobra volja. Za najmlađe planiramo oformiti skate i bike školu. Ulični sportovi nisu stavljeni u nekakve okvire, mogu se prakticirati i samostalno bez neke formalne obuke, ali vremena su se promijenila u odnosu na neke moje početke, djeci danas odgovara imati vođene treninge. Godišnja članarina ove godine iznosi simboličnih 200 kuna - naveo je Darko.

Otkrio je kakvi su bili njegovi početci...

- Prije dvadesetak godina na ulici sam gledao stariju ekipu u kvartu kako se voza. Tu je živio i Ivica Marić Pike, jedan o prvih skejtera u Hrvatskoj, koji je mom društvu poklonio prvi skate na kojem smo svi učili voziti. Tako je sve krenulo, žicali smo roditelje da nam kupe prve skateove, čekali smo rođendane i Božiće da nas se sjete bake i djedovi... Ostalo je povijest - kroz smijeh će Darko.

Na kraju nam je otkrio subotnji program.

- Pozivamo vas da nam se pridružite na službenom otvorenju koje će se održati s početkom u 10 sati. Za ovu priliku organizirali smo BMX park i street jam natjecanje, a posebno se veselimo benefit koncertu dragih prijatelja benda Rolo koji su svojim nastupom odlučili podržati ovaj projekt. Sav prihod ide u svrhu izgradnje rampe nužne za daljnji razvoj. Događaj se odvija u sklopu Festival nezavisne kulture i umjetnosti Platformat. Druženje nakon koncerta nastavljamo u klubu Kocka gdje će se održati prigodni after party Hit na skejt...

Vaša reakcija na temu