Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Propono multimedia Gibonni u HNK: Puno nas piva, ali jedan je Oliver

Gibonni u HNK: Puno nas piva, ali jedan je Oliver

Memorijal Andrija Bartulić protekao je u izvrsnoj atmosferi, a Giuliano je na bini snimio selfie

Veličanstven je bio 10. Jubilarni koncert 'Memorijal Andrija Bartulić', održan pred punim gledalištem Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu.

Vrhunac se dogodio na kraju, kada je na binu izašao Oliver Dragojević, te zajedno s Gibonnijem otpjevao 'Stari morski vuk', 'Lipa moja' i 'Cesaricu'...

- Puno nas piva, ali on je jedan - rekao je za Olivera Gibonni, koji je prije toga 'a capella' izveo 'Ako me nosiš na duši'.

Publika je cijelo vrijeme pjevala s izvođačima, a posebno je dobro bio raspoložen Giuliano, koji je s pjesmama 'Srna i vuk', te 'Pismon te jubi miljun mandolina' natjerao posjetitelje da zajedno zapjevaju. A uoči zadnje pjesme je mobitelom snimio i selfie, s publikom u pozadini.

U ime udruge Anđeli, kojoj je bio namijenjen sav prihod od ulaznica, sve nazočne je pozdravila Dea, uz podršku voditeljice Edite Lučić Jelić, a posebno je emotivan bio trenutak kada je umjetnica Julija Stapić Katić na bini predala portret pokojnog Andrije Bartulića njegovom sinu Hrvoju.

- Želim zahvaliti Juliji na prekrasnoj slici, te svima vama što držite ovaj memorijal tradicionalnim i ne dopuštate da ime mog oca padbne u zaborav

Glumac Pere Eranović recitirao je stihove, a klapa Rišpet izvela nekoliko hitova, no posebnu je poruku prije nastupa odaslao Tiho Orlić...

- Nama je u glavi još veći projekt, da dođemo do call centra, da se sve skupa digne na još višu razinu. Nekad nekoga viđate 20-30 godina, a niste ga nikad dobro upoznali. Ja sam, pak, Andriju kratko poznavao, ali kao da sam ga znao cijeli život. Uvijek mi se vrate uspomene u vrijeme ovog Memorijala, znam točno što bi on u ovom trenutku rekao - kazao je Orlić.

Večer je otvorila Doris Dragović, koja je odmah raspjevala publiku, posebno s pjesmom 'Malo mi za sriću triba'...

- Ova večer je za mene posebna jer mogu biti dio tradicije koju njegova vrijedna obitelj održava svih ovih godina, ali ne samo da bismo se sjećali Andrije, nego i zbog toga da njegov život bude utkan u sve one kojima je najpotrebnije – kazala je Doris.

Večer je završena zajedničkom izvedbom svih izvođača uz pjesmu 'Moj lipi anđele', tijekom koje je cijelo gledalište bilo na nogama.

Vaša reakcija na temu