Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Gina Victoria Damjanović pred večerašnji koncert: 'Bračka ekipa je uvijek spremna za hvatanje trajekta i dolazak na Detour'

Gina Victoria Damjanović pred večerašnji koncert: 'Bračka ekipa je uvijek spremna za hvatanje trajekta i dolazak na Detour'

Split nas je uvijek odlično prihvaćao i zaista nas veseli svirati ovdje - rekao je Nenad Borgudan

Večeras na splitskoj Rivi, s početkom u 21 sat, grupa Detour održat će svoj koncert u sklopu programa 'Splitski litnji koluri'. Popularna glazbena skupina iz Zagreba prije godinu dana promijenila je pjevačicu. Maju Posavec zamijenila je Gina Victoria Damjanović.

- Moju prvu Detour godinu obilježilo je puno rada, odlični koncerti i puno pozitivne energije u bendu i kod publike. Protekle, prve godine našeg kreativnog zajedništva, Detour je odradio najviše koncerata, među kojima bih, naravno, izdvojila i svoje vatreno krštenje u Vintage Industrial baru u Zagrebu, te našu turneju tijekom koje smo održali slavljenički koncert u Tvornici kulture. Za mene su posebno emotivni bili i koncerti kod mene doma u Supetru i Splitu. Objavili smo obljetnički album '10', singl 'Zaljubila sam se' je nagrađen s dva Porina, za pjesmu godine i najbolju izvedbu grupe s vokalom. Tu je i nagrada od HDU-a i nominacija za Večernjakovu ružu za glazbenike godine. Nismo mogli bolje proslaviti desetu obljetnicu rada Detoura i novo poglavlje benda u kojem sam i ja dobila priliku biti dijelom ove super ekipe - ispričala nam je Supetranka Gina.

S njom i Nenadom Borgudanom, autorom i vođom grupe, popričali smo pred večerašnji splitski koncert, kojega je on najavio riječima:

- Spremamo dobru zabavu i atmosferu u putovanju kroz sve faze našeg glazbenog rada, plus poneko iznenađenje.

Gina je pak dodala:

- Nastupima kod kuće se posebno radujem, zbog činjenice da sam rijetko ovdje, a i zbog privilegije što mogu podijeliti glazbu sa svojima. Split je jedinstven, a po svome porijeklu i temperamentu i ja mu pripadam pa ponekad dečkima iz Detoura nije lako sa mnom, ha, ha. Bit će nam svima pravi gušt zapjevati i rasplesati splitsku publiku.

Bračani, znači, dolaze večeras u Split...

- Bračka ekipa je uvijek spremna za hvatanje trajekta. Moji prijatelji su vjerni Detourovi fanovi, prate nas na koncertima, a ponekad me i iznenade. Vjerujem da će biti moje ekipe i iz Splita i s Brača - odgovorila je Gina.

Nenad se složio s pričom da je splitska publika najzahtjevnija...

- Istina je, iako, mi nikada nismo imali problema s ispunjavanjem te zahtjevnosti. Split nas je uvijek odlično prihvaćao i zaista nas veseli svirati ovdje.

Očekuje ih niz nastupa i koncerata...

- Zadnjih par godina zaista puno i tijekom cijele godine sviramo, a ljeti je taj raspored uvijek intenzivniji. Nakon Splita, vidjet će nas u Dubrovniku, Somboru, Đurđevcu, Zagrebu, Vodnjanu, Širokom Brijegu, Lastovu, Šibeniku, Varaždinu, a imamo još nekih otvorenih opcija - kazao je Nenad.

Split je za Detour ove godine bio sretan, na Porinu su osvojili dva kipića, a Gina priznaje da im nagrade znače.

- Stvaramo glazbu jer je glazba naš život, a ako ono što napravimo bude i nagrađeno, evo još razloga za veselje. Pravu nagradu publike dobivamo na koncertima, kad svaki pljesak i otpjevana nota nose lavinu pozitivne energije koja nas motivira. Lijepo je dobiti i priznanje od struke, naših kolega i znalaca.


Pjesma 'Biram' je poharala radijski eter...

- Prezadovoljan s obzirom na specifičnost pjesme i očekivanu autocenzuru u pojedinim konformističkim medijima. Ono bitno je da je doprla do ljudi, a kao što ste spomenuli i 'air-play' je jako dobar, stvarno izvan svih mojih očekivanja - komentirao je Borgudan.

Osim što pjeva, Ginu slušamo kao voditeljicu na radiju, gledali smo je na televiziji...

- U svemu jednako uživam i u sve unosim puno energije i strasti. Stvarno sam sretna da su svi moji poslovi zapravo i moje velike ljubavi.

'Zaljubila sam se' postala je pravi hit, pa nas je zanimalo koliko ima njenih emocija u toj pjesmi, konkretno, je li zaljubljena.

- Kao interpretatorica, uvijek se pokušavam poistovjetiti s pjesmom koju pjevam. Tako ona postane stvarno tvoja, iskrena i ljudi je razumiju i obgrle. Tako da - da, zaljubila sam se, u sebe.

Vaša reakcija na temu