Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GK KAŠTELA Predstavljanje knjige 'Pisma dida Miloša iz Prvog svjetskog rata'

GK KAŠTELA Predstavljanje knjige 'Pisma dida Miloša iz Prvog svjetskog rata'

U glazbenom dijelu programa nastupit će njegovi praunuci, Hrvoje Mandić i Marin Petković

Gradska knjižnica Kaštela u srijedu, 22. svibnja s početkom u 20 sati u Nadbiskupovom kaštelu u Kaštel Sućurcu organizira predstavljanje knjige 'Pisma dida Miloša iz Prvog svjetskog rata' (dokument jednog vremena).

Uz autore monografije - Miloša Mandića, unuka dida Miloša i inicijatora cijelog projekta i Renatu Dobrić, urednicu i priređivačicu knjige, ravnateljicu Gradske knjižnice Kaštela, knjigu će predstaviti prof. dr. sc. Mladenko Domazet, povjesničar Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu, koji će govoriti o ratnoj svakodnevici Vranjica i obiteljskoj povijesti tijekom Velikog rata kroz oči dida Miloša i babe Roze, i prof. dr. sc. Tado Oršolić, povjesničar, znanstveni savjetnik, upravitelj Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Zadru koji će govoriti o sudjelovanju Vranjičana, Solinjana, Kaštelana i Klišana u Prvom svjetskom ratu.

 

U glazbenom dijelu programa nastupit će praunuk dida Miloša Hrvoje Mandić i prapraunuk Marin Petković.

Nakon predstavljanja knjiga će se moći kupiti uz prigodan popust od 50 %.

Vaša reakcija na temu