Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Glumica splitskog HNK Petra Kovačić Pavlina dobila nagradu Fabijan Šovagović

Glumica splitskog HNK Petra Kovačić Pavlina dobila nagradu Fabijan Šovagović

Osim nje, nagradu su dobili i glumci Borko Perić, Goran Koši i Antonija Stanišić Šperanda

Petra Kovačić Pavlina, glumica Hrvatskog narodnog kazališta Split dobila je nagradu Fabijan Šovagović za najbolje umjetničko ostvarenje na 25. Festivalu glumca koji je u nedjelju svečano zatvoren u Iloku. Nagrađena je za uloge u predstavi HNK Split 'Ol' smo za jedan dan' Marka Uvodića u režiji i adaptaciji Trpimira Jurkića, a pored nje dobitnici nagrade Fabijan Šovagović su i glumci Borko Perić, Goran Koši i Antonija Stanišić Šperanda.

Odluku o nagradama donio je ocjenjivački sud kojim je predsjedao Vinko Kraljević, uz članice Hanu Hegedušić i Tatjanu Bertok-Zupković.

Grad domaćin 25. festivala glumca bio je Ilok, a Festival se održao u gradovima Vukovarsko-srijemske županije od 11. do 20. svibnja. Tijekom devet festivalskih dana odigrano je 107 izvedbi 20 predstava koje je za ovogodišnji festival odabrala izbornica Nada Abrus.

Vaša reakcija na temu