Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Golovko ocijenio sezonu: 'Neskromno ću reći da sam iznimno zadovoljan predstavom Nosorog'

Golovko ocijenio sezonu: 'Neskromno ću reći da sam iznimno zadovoljan predstavom Nosorog'

Uspjeli smo od Male Floramye napraviti visoko estetiziranu operetu mimo svih očekivanja

HNK Split privodi sezonu kraju, odigrana je i posljednja baletna premijera, patio je teatar zbog neusvajnja proračuna, ali kad se podvuče crta, gledajući sa strane, bila je to još jedna prosječna sezona. Intendant Goran Golovko je pak zadovoljan proteklom kazališnom godinom. Žao mu je što nisu producirali  Verdijevu operu Moć sudbine. Zaustavilo ih je privremeno financiranje, ali odigrat će se na jesen.

- Više sam nego zadovoljan, kako god vi to rekli, Malom Floramye jer smo uspjeli napraviti visoko estetiziranu operetu mimo svih očekivanja - izdvojio je.

Što se tiče drame, ne misli da su podbacili.

- Imali smo nekoliko zanimljivih, hrabrih pokušaja prije svega tu mislim na Šest lica traži autora u režiji Olje Lozice koja je vrlo hrabro reinterpretirala Pirandellov klasik na kojem smo odrasli. Prvi ja, s 11 godina kad sam ušao u ovaj teatar, probe su bile baš ovdje u foyeru i taj me komad opčinio. Mimo svih očekivanja Olja je napravila nešto sasvim deseto od toga, no mislim da je to predstava vrijedna pažnje - osvrnuo se.

Također, Neprijatelj naroda u režiji Nenni Delmestre smatra  solidnim repertoarnim dramskim uratkom koji također vrlo smjelo progovara o problemima našeg društva.

- Kao kruna svega vrlo neskromno ću reći da sam iznimno zadovoljan predstavom Nosorog jer mislim da smo uspjeli ne samo izvesti teatar apsurda nego vrlo hrabro, smjelo i bezobrazno progovoriti o našem vremenu i o ovom trenutku kojeg sada živimo na jedan kazališno zanimljiv način - drži.

Sve u svemu, uz koncertne programe koje su izveli na velikoj pozornici i uz gostovanja baleta, vjeruje da su na dobrom putu i da će nastaviti do samog kraja.

Upitali smo ga koja mu je prva asocijacija na proteklu sezonu.

- Zašto Mala Floramye u bijelome? - završio je uz osmijeh.

Na kraju podsjetimo da se financijski potonulo u minus o čemu smo izvještavali. Ukratko, kad se sve proknjiži i sjednu novci koji trebaju sjesti, moći će se decidirano reći koliki je. Prema 'papiru', protekla godina je završila s nešto više od milijun kuna manjka. Stižu Golovku na naplatu i sporovi njegovih prethodnika. Prije nekoliko dana je stigla i nova, iz razdoblja Tončija Bilića, a tiče se Splitskog ljeta i kršenja odredbi Zakona o radu. Treba izdvojiti 10.000 kuna ili 6600 kuna ako se plati u roku od osam dana.

Vaša reakcija na temu