Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GOSTI O NAMA Šveđanke: Mogle bismo u Splitu živjeti cijelu godinu

GOSTI O NAMA Šveđanke: Mogle bismo u Splitu živjeti cijelu godinu

Jučer smo jele tunu koja je bila nešto najukusnije što smo ikada probale

Sonija, Nelli i Erika u Splitu borave tjedan dana, a o Dioklecijanovom gradu već su čule mnogo preporuka.

- Jedan naš prijatelj u Splitu je bio prošle godine i preporučio nam je da ga moram posjetiti. Rezervirale smo apartman preko interneta, a nalazi se na pet minuta od centra grada. Lijep je, a i poprilično jeftin. Kako nam je sve blizu, dan jako dobro iskoristimo za obilazak stare jezgre grada te potom odemo na plažu. Navečer uživamo u restoranima, kasnije se prošetamo i moramo priznati da nam ni malo nije žao što smo poslušale našeg prijatelja - kroz smijeh će Šveđanke.

Posebno ih se dojmila čistoća, posebice mora.

- More je savršeno, prekrasne plave boje. Vrijeme je idealno, mogle bismo tu živjeti cijelu godinu. Za nas je ovdje boraviti jeftino, bilo da je riječ o smještaju, hrani i piću, sve manje plaćamo nego kod nas. Jučer smo jele tunu koja je bila nešto najukusnije što smo ikada probale. Izdvojile bismo i vaše povrće te salate koje su svježe i ukusnije nego kod nas.

Osim u Splitu, mlade Šveđanke svoj boravak u Hrvatskoj iskoristit će za obilazak drugih gradova.

- Još nismo odredile točno gdje ćemo otići, ali na Hvar i nacionalni park Krka moramo otići, ali ipak moramo za početak istražiti svaki kutak Splita, Dioklecijanovu palaču, popeti se na zvonik...

Kada smo im kazali da je naša voda za piće, kao domaćini smo dobili još jedan plus.

- Ljudi su tako ljubazni, sve su nas uputili. Osoblje u turističkim djelatnostima pričaju i nekoliko jezika, što nam je super. Za vodu nismo znale, sada Hrvatska dobiva još jedan veliki plus - zaključile su te potom otišle dodirnuti palac Grgura Ninskog za sreću.

Vaša reakcija na temu