Harpoon Blues band večeras na Rivi

Harpoon Blues band večeras na Rivi

Jedan od najpoznatijih splitskih blues bandova počinje sa svirkom u 20 sati

Na splitskoj Rivi večeras u 20 sati počinje koncert Harpoon Blues banda, uz Otprilike Ovako zasigurno najpoznatijeg splitskog blues banda i predvodnika splitske blues scene.

Službeno postoje od polovine 2007. godine. U to vrijeme su Jadran Vušković, iskusni gitarist i jedan od osnivača legendarne Daleke Obale i pjevač i usnoharmonikaš Predrag Lovrinčević, započeli neobaveznu akustičnu svirku po splitskim klubovima. Od utemeljenja pod nazivom Harpoon Blues band pa do danas nastupaju diljem Hrvatske, ali i izvan njenih granica osvajajući polako znatan broj poklonika. 

Krasi ih suradnja sa stranim i s brojnim domaćim izvođačima od kojih moramo izdvojiti njihov rad s blues i jazz divom Zdenkom Kovačiček.

Iza sebe imaju preko 600 nastupa po raznim klubovima, gradskim manifestacijama i blues rock festivalima, a u njihovom repertoaru nalaze se obrade svjetskih plesnih blues, jive & rock and roll standarda u razdoblju od 50-ih do 80-ih godina prošlog stoljeća. Na repertoaru se tako nalaze klasici poput Muddy Watersa, Willie Dixona, Little Waltera, Big Joe Williamsa, ali i bandova poput Doorsa, Led Zeppelina, ZZ Topa…

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare