Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hit predstava za djecu 'Maša i medvjed' dolazi u Split

Hit predstava za djecu 'Maša i medvjed' dolazi u Split

Beogradsko Mašino pozorište u nedjelju će izvesti ovaj komad u Gradskom kazalištu mladih

Hit dječja predstava 'Maša i medvjed' u izvedbi beogradskog Mašinog pozorišta stiže u Split. Predstave dolazi u Gradsko kazalište mladih u Splitu u nedjelju, 18. rujna, u 17 sati. Predstavu u izvedbi Mašinog pozorišta u regiji je odigrana više od 500 puta, u Hrvatskoj dosad 72 puta, a zbog velikog interesa su u svakom hrvatskom gradu u kojem je dosad gostovala odigrana i do put šest puta (Šibenik 6 predstava, Osijek 5 predstava, Zagreb 3 predstave, Rijeka 3 predstave, Karlovac 2 predstave). 

Ova je predstava u trajanju od 45 minuta u potpunosti prilagođena dječjem uzrastu, a važno je naglasiti kako je glavni cilj postići interakciju glumaca s djecom te najmlađe na taj način educirati o važnosti ljubavi i prijateljstva te međusobnog razumijevanja, uvažavanja i tolerancije. Priča je poznata: Maša je živahna djevojčica dobra srca koja se izgubila u šumi, a zatim je zalutala u medvjedovu kuću pa se on počeo brinuti o njoj. Zajedno doživljavaju brojne komične zgode, u koje Maša upadne zbog svoje razigranosti i znatiželje, dok je Medo tu da spasi stvar. Uz Mašu i medvjeda, u predstavi se pojavljuje i čarobnjak Zloćko Boćko, koji je zaledio cijelu šumu pa će glavni dvojac tražiti pomoć djece iz publike kako bi ga pobijedili.

Zanimljiva i dinamična, posebna po tome što potiče na interakciju i uključivanje, predstava je djelo Saše Pantića, srpskog glumca, scenarista i redatelja koji je režirao je više od 15 dječjih predstava. Likove utjelovljuju akademski glumci Andrija Kovač, Jelena Krkić te Aleksandar Radović u alternaciji s redateljem predstave Pantićem, dok su kostimi i scenografija djelo Bojana Četkovića

Predstava Maša i medvjed u izvedbi Mašinog pozorišta dobila je zahvalnicu od Udruženja mama s otoka Cresa, a u Split je dovodi agencija Spotlight iz Osijeka.

Ulaznice za ovaj interaktivni i edukativni kazališni komad mogu se kupiti u sustavu Eventima po cijeni od 40 kuna ili u kazalištu dva sata prije početka predstave. Karte, dodajmo, trebaju kupiti svi, neovisno o dobi.

Vaša reakcija na temu