Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Proslavljena 22. obljetnica HPD-a Malačka

Proslavljena 22. obljetnica HPD-a Malačka

Svečanost proslave obljetnice završena je zajedničkim ručkom i druženjem

Hrvatsko planinarsko društvo 'Malačka' proslavilo je ovaj vikend svoju 22. obljetnicu, vrlo aktivno i veselo. Gosti iz Zagreba, članovi projekta Via Adriatica svojim dolaskom na Malačku uveličali su svečanu obljetnicu. Tako je 19. siječnja, pred oko 80-ak članova Društva i gostiju, Srečko Vukov održao zanimljivu prezentaciju i predavanje o projektu Via Adriatica kao idejni začetnik istog.

Via Adriatica - dugometražni turističko planinarski put kroz prirodne znamenitosti i kulturno povijesnu baštinu Hrvatske. Počinje na istarskom poluotoku Kamenjak a završava na poluotoku Prevlaka kod Konavala, na najjužnijoj kopnenoj točki Hrvatske. Dužine 1.090 kilometara savladava 41.000 metara ukupne visinske razlike i prolazi kroz 3 nacionalna parka, 3 parka prirode, 6 značajnih krajobraza, 3 posebna rezervata i cijeli niz ostalih zaštićenih područja kulturnih dobara. Dotiče čak 12 rijeka i sve naše priobalne planine i planinske masive, i kao takva predstavlja novi turistički proizvod.

U nedjelju 20. siječnja organizirana je planinarska tura stazom od Labina preko sela Botići 'kontrolne točke PPD Crni Krug' do doma na Malačkoj. Krenulo se vlakom iz Kaštel Starog do Labina a završilo se Svetom misom u kapelici blaženog Alojzija Stepinca u 13 sati.

U planinarskom domu Malačka okupio se impozantan broj gostiju. Proslavu je obilježilo oko 300 ljudi iz 28 planinarskih društava te gradonačelnik Grada Kaštela Denis Ivanović i zamjenik gradonačelnika Grgica Benotić. U neformalnom druženju, nakon pozdravnih riječi HPD Malačka i gradonačelnika Denisa Ivanovića, pristupilo se dodjeli zahvalnica planinarskim društvima ali i Gradu Kaštelima kao jednom od partnera u radu HPD Malačka. Priznanja će se naknadno dodijeliti lokalnim medijima koji su pratili zbivanja HPD Malačka.

- Zahvaljujući aktivnostima HPD Malačka ali medijskom angažmanu lokalnih portala, upisano je 38 djece osnovnoškolskog uzrasta što je najveće priznanje Društvu i zalog za bolju budućnost - poručili su organizatori.

Svečanost proslave obljetnice završena je zajedničkim ručkom i druženjem u dobrom raspoloženju.

Vaša reakcija na temu