Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ibrica Jusić 17. prosinca u Lori!

Ibrica Jusić 17. prosinca u Lori!

Obožavam Split, a kada prođem Marmontovom zaustavljali bi me i pitali kad će koncert u Splitu

Ibrica Jusić razveselit će poklonike svoje glazbe koncertom u Domu HV-a u Lori 17. prosinca 2016. s početkom u 20 sati. Prilika je to  za rekapitulaciju 46 godina duge karijere ovog po mnogo čemu jedinstvenog kantautora i šansonijera, Dubrovčanina koji je svoju bogatu karijeru započeo na skalinima svoga rodnoga grada još 1965.

Pjevao je na pozornicama najvećih svjetskih koncertnih dvorana, kao što su sidneyska Opera House, Carnegie Hall u New Yorku, China Theatre u Stockholmu, a kao prvi hrvatski pjevač 2004. nastupio je na jazz festivalu u Montreuxu. Poznat i kao 'čarobnjak pjevanog stiha', skladao je na stihove Paljetka, Cesarića, Šantića, Antića, Shakespearea, Brechta, Britvića, Zuppe i mnogih drugih velikih pjesnika.

Šest godina ga nije bilo u Splitu, još od 2011., a do te godine je 26 puta za Valentinovo svirao u splitskom kazalištu.

- Volio sam te koncerte za Valentinovo u splitskom kazalištu, eto, nije me bilo zadnjih šest godina i zato mi je ovaj koncert 17. prosinca posebno drag. Obožavam Split, a kada prođem Marmontovom zaustavljali bi me i pitali kad će koncert u Splitu. I, evo, 17.12. sam tu u Domu HV-a u Lori i mislim da je baš lijepa prilika na održim jedan koncert s puno emocija. Bit će tu francuskih šansona, talijanskih kancona, mojih pjesama sa skalina, Arsena, Cohena...- najavio je splitski koncert Ibrica Jusić  

Tijekom svoje duge karijere izdao je 17 dugosvirajućih nosača zvuka (LP-a i CD-a). Značajna je i njegova suradnja s kazalištem, koju je započeo još 1971. sudjelovanjem u nekim kultnim predstavama na Dubrovačkim ljetnim igrama, a nastavlja se i kasnije i to ne samo skladanjem scenske glazbe, nego i nastupima u kazališnim predstavama. Njegov je glazbeni izričaj mješavina različitih utjecaja: talijanskog, francuskog, hrvatskog i bosanskog, tako da je obilježavajući jubilej scenskog nastupanja 2009. koncerte održavao pod zajedničkim nazivom Od Shakespearea do sevdaha.

Ulaznice se od ponedjeljka, 31. listopada, mogu kupiti on-line na www.adriaticket.com  kao i na svim prodajnim mjestima Adriaticketa (Tisak media centar, Croatia records, Dancing Bear...) 

Vaša reakcija na temu