Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
IKS clubbing: Splitski glazbeni projekt 'The Karmakumulator' izdao novu ploču

IKS clubbing: Splitski glazbeni projekt 'The Karmakumulator' izdao novu ploču

Na TK strani singla nalazi se prerada klasika Satana Panonskog 'Tiho/Bajka'

The Karmakumulator najdugovječniji je splitski glazbeni projekt koji se bavi istraživanjem zvuka jednako kroz polja čistog audio eksperimenta, kao i kroz post-industrial estetiku ili abrazivni harsh noise. U nizu od pedesetak fizičkih izdanja i tridesetak koncerata odsviranih i objavljenih od 2001. do danas osim navedenih žanrova projekt podjednako njeguje i ambijentalni, drone i nerijetko out rock (gitarski/bendovski) zvuk.

Za sedamnaesti rođendan realiziran je klasični diy proizvod: limitirani split 7" vinil sa slovenskim projektom Gen 26 s kojim suradnja i prijateljstvo traje od samih početaka The Karmakumulator priče. Vinil je zajednički rad 16 nezavisnih muzičkih etiketa, umjetničkih organizacija, festivala i pojedinaca iz Europe i svijeta (Hrvatska, Slovenija, Italija, Slovačka, Češka, Grčka, Kanada).

Obzirom na limitiranost formata na TK strani singla nalazi se prerada klasika Satana Panonskog 'Tiho/Bajka', pomaknuta mikro radio-drama finalizirana u sedmeročlanoj postavi još krajem 2012. godine (koja s originalom dijeli samo lirički predložak). Nova verzija pjesme pripremljena za ovo izdanje nešto je duža od originala objavljenog 2013. te sadrži opsjedajuću elektroniku i mračni out rock gitarski rad utopljen u klaustrofobičnom ambientu i fragmentima zvukova svojstvenih The Karmakumulator produkciji od samih početaka. Gen 26 slovenski je projekt koji istražuje još agresivnije i monolitnije prostore statičnog i hladnog 'harsh noise wall' zvukovlja i njegova strana snimljena je krajem 2017. godine. Upravo kroz kontrast dvaju izvođača koji dolaze iz istog zvučnog backgrounda postignuta je najveća kvaliteta i atraktivnost ovog izdanja. Singl dolazi u tri kolor varijante: mramorno crna, stakleno prozirna i prozirna narančasta.

Zagrebačka promocija izdanja održat će se u konferencijskoj dvorani Pogona-zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade u ulici Kneza Mislava 11 u petak, 2. veljače, uz razgovor Petra Pečura (urednika i voditelja radijske emisije Eksperimentalni studio, nezavisni izdavač) i Igora Mihovilovića (osnivača TK projekta, nezavisnog izdavača i arhivara nezavisne kulturne scene) pod nazivom 'Odnosi Hrvatske i Slovenije u eksperimentaloj buci su izvrsni'.

Izdavači: [&] (Slovenija), Bučni Stripovi (Hrvatska), Dare the Divine (Hrvatska), Debila Records (Slovenija), F.O.A.D. Records (Italija), Grobarluk Records (Hrvatska), Guranje s Litice (Hrvatska), IKS Festival (Hrvatska), Ill In The Head (Kanada), Kekere Aquarium (Hrvatska), Kulturno umjetnička udruga Uzgon (Hrvatska), No Profit Recordings (Hrvatska), Pravěk Noise Section (Češka), Slušaj Najglasnije! (Hrvatska), Sky Burial Productions (Slovačka), SweetOhm Recordings (Grčka).



IKS Clubbing dio je programa Inovativne kazališne scene Split pod vodstvom IKS Festivala. Osnovni cilj 'clubbinga' je podizati kapacitete glazbeno scenske umjetnosti u Splitu, posebice rubne i istraživačke izraze u glazbi, performansu i ostalim izvedbenim umjetnostima te širiti solidarnost među umjetnicima i njihovim štovateljima što uključuje poštivanje različitosti kroz dijalog. Tematske večeri i emisije o glazbi te razgovori sa splitskim umjetnicima i ljubiteljima glazbe o povijesti splitske scene radit će se u suradnji sa KLFM - Kunst & Liebe Frequency Machine i Dalmatinskim portalom.

Vaša reakcija na temu