Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joško Šupić IZGUBLJENA GENERACIJA: Dalmatinski portal proslavio rođendan u nezaboravnoj večeri posvećenoj obilježavanju 100 godina od rođenja Frane Matošića!

IZGUBLJENA GENERACIJA: Dalmatinski portal proslavio rođendan u nezaboravnoj večeri posvećenoj obilježavanju 100 godina od rođenja Frane Matošića!

Večer je bila puna emocija, voditelj Damir Duplančić je kroz razgovor s Franom Spainom, unukom legendarnog kapetana, ispričao jedinstvenu nogometnu priču

Dalmatinski portal je sinoć proslavio svoj četvrti rođendan u jedinstvenoj atmosferi, gdje je publika u do vrha ispunjenoj dvorani Gradskog kazališta mladih uživala u večeri posvećenoj Frani Matošiću, odnosno skorašnjem obilježavanju 100 godina od njegova rođenja.

Priča 'Izgubljene generacije' bila je ovoga puta puna emocija, voditelj Damir Duplančić je kroz razgovor s Franom Spainom, unukom najvećeg kapetana u povijesti Hajduka, uveo okupljene u život familije Matošić, popratio odrastanje legende 'bijelih', najvažnije točke njegove karijere, pa sve do starih dana, gdje su ispričane brojne anegdote i zanimljivosti.

Dio scenografije su bile i stare kopačke legendarnog Frane, te pehar koji je kao igrač dobio za 1000. nastup u bijelom dresu. Službeno je samo za prvu momčad nastupio u 739 utakmica i postigao 729 golova, po čemu je rekorder u povijesti 'bijelih'.

O povijesti familije Matošić je govorio Nepo Kuzmanić, klapa Contra je razveselila nazočne s dva glazbena broja, prikazane su brojne stare fotografije i neki video-isječci, a svakako je jedan od vrhunaca večeri bio i kada su se čitale kazne igračima iz vremena kada je Frane Matošić bio Hajdukov trener. Evo i par primjera:

- Nije bio na vrijeme na spavanje

- Bio je na kupanje do 14.10 i pored zabrane

- I pored zabrane bio je na kupanje na Bačvice

- Tukao se na utakmici s Jadranom

- Samovoljno nije bio na treningu

- 13. VIII. bio u lokalu do 2 sata u noći

- Bio u Omišu s nekom ženskom i zakasnio na trening

- Bio na nekom piru i popio tri rakijice uoči utakmice s BSK-om

- Ostao vani preko određenog roka

Sve ovo i još puno toga stoji u opisu kažnjavanja, a pored toga su imena igrača, te iznosi kazni. Poseban aplauz dobila su dvojica igrača iz tog vremena, Ivo Bego i Bogdan Kragić, koji su se također prisjetili tih davnih dana.

Ovo izdanje 'Izgubljene na daskama' oduševilo je redom sve uzvanike, među kojima su bili i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, saborski zastupnik Petar Škorić, predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak, šef splitskog SDP-a Goran Kotur, prvi čovjek splitskog Mosta Ante Čikotić, te brojni drugi gradski vijećnici i političari, zatim predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj, trener Zoran Vulić, bivši igrači Ivan Gudelj, Tomislav Erceg, Željko Mijač..., predsjednik udruge Naš Hajduk Toni Baletić, te brojne osobe iz javnog života, novinari, obitelj pokojnog Frane Matošića, njegove dvije kćeri, unuci i praunuci...  

Ova jedinstvena večer je bila uvod u sve ono što će se tek dogoditi, u planu je postavljanje spomenika Frani Matošiću, promocija knjige o njegovu životu, izrada prigodnog murala, a o svim dalnjih aktivnostima povodom obilježavanja 100 godina od rođenja najvećeg kapetana 'bijelih' svih vremena bit ćete pravovremeno obaviješteni na Dalmatinskom portalu. 

Vaša reakcija na temu