Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić Izjava princa Luitpolda od Bavarske digla hrvatsku craft scenu na noge!

Izjava princa Luitpolda od Bavarske digla hrvatsku craft scenu na noge!

Sam craft nije stil piva i nešto što se napravi s nekoliko sastojaka! Craft je način razmišljanja, suživot proizvođača i konzumenata - rekao nam je Siniša Anđelić

Izjava princa Luitpolda od Bavarske: 'Ono što nas razlikuje od drugih craft proizvođača je što mi znamo proizvoditi pivo, za razliku od onih koji rade po receptu i skidaju ga s interneta', izazvala je lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama od strane ljubitelja craft piva i onih koji prate tu scenu. Za komentar smo pitali Sinišu Anđelića, vlasnika craft pivovare LAB Split. 


- Drago nam je da se Kaltenberg vraća u Split, nekad je to pivo bilo sinonim za Split i broj 1 pivo na ovim prostorima. Ipak, nakon zatvaranja Jadranske pivovare, nove generacije pivara su krenule s radom i danas tri pivovare rade, žive i međusobno se poštuju u Splitu - rekao je uvodno, a potom komentirao spornu izjavu:

- Vjerujem da se radi o jezičnoj barijeri i lapsusu u prijevodu kada impliciraju da za razliku od njih, craft pivari ne znaju napraviti pivo ili recepte skidaju s interneta! Sam craft nije stil piva i nešto što se napravi s nekoliko sastojaka! Craft je način razmišljanja, suživot proizvođača i konzumenata koji nas prate, promocija sredine u kojoj živimo i stvaramo, te društveno koristan rad kroz humanitarne akcije, podršku mladim umjetnicima i glazbenicima kako bi dobili novu platformu da ih se čuje. 

Vaša reakcija na temu