Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Zoran Alajbeg Izložba K. I. P. 4 u Sveučilišnoj galeriji

Izložba K. I. P. 4 u Sveučilišnoj galeriji

Otvara se u četvrtak

Kiparska izložba naziva K. I. P. 4 svečano će se otvoriti u četvrtak, 2. svibnja 2024. u 20 sati u Sveučilišnoj galeriji. Izložbu će predstaviti dr.sc. Božo Kesić, a otvoriti dekanica Umjetničke akademije u Splitu dr. sc. izv. prof. art. Miona Miliša.

Ideja i cilj ove izložbe jest promocija kvalitetnog kiparskog rada Umjetničke akademije u Splitu s ciljem da se približi javnosti umjetničke dosege i doprinose naših studenata. Ovaj izložbeni koncept K. I. P.  ('Kiparstvo ipak postoji') započeo je 2021., izložbom u kojoj su, uz studente izlagali i profesori Umjetničke akademije s Odsjeka kiparstva.

O izložbi iz kataloga autora Nene Kesića:

'Što je kiparstvo danas i što će ta imenica označavati sutra? Četvrto izdanje matične izložbe Odsjeka za kiparstvo Umjetničke akademije u Splitu (K.I.P.) ukazuje na to da bi se u budućnosti o tome nešto moglo pitati i autore izloženih radova, trenutno studente prijediplomskog i diplomskog studija Kiparstva. Doimajući se već sada kao prirodna - i od svoje stvarne 'dobi' 'starija' - pojava na lokalnoj umjetničkoj sceni, godišnja izložba K. I. P. odražava vremensku i svaku drugu slojevitost i protežnost ugrađenu u povijest tog ne samo medija, nego i stvaralačkog svjetonazora… Radovi na ovoj izložbi odražavaju svijest autora o povijesnosti umjetnosti, ali i o mogućnosti vlastitog doprinosa njenoj budućnosti kroz istraživanje vlastitih mogućnosti i interesa'.

Vaša reakcija na temu