Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: O'š kolač Jedna od najboljih hrvatskih slastičarki otvorila slastičarnicu u Splitu

Jedna od najboljih hrvatskih slastičarki otvorila slastičarnicu u Splitu

Deserte Tee Mamut u New Yorku su kušale zvijezde Natalie Portman, Kate Hudson, Michael Douglas, Roger Federer...

Prva hrvatska slastičarka s diplomom prestižne kulinarske akademije u New Yorku, Tea Mamut, danas otvara slastičarnicu O'š kolač u Splitu, točnije u Ćiril-Metodovoj 4 (iza samostana Gospe od Zdravlja). U ponudi slastičarnice će biti home made torte i kolači koji su kombinacija dobro poznatih okusa iz djetinjstva i novih sastojaka iz kojih je proizišla moderna, o'š kolač slastica. Naziv slastičarnice, kao i nazivi torti i kolača, njeguju lokalni splitski izričaj pa su tako nastale: Štorija o' palačinki s vanilijom ili lješnjakom, Zdravka, Torta o'sira, Šinjorina Malina, Šjor Limun, Buža, Pari krempita, Barba Čičak, Čikolata, Tonka, Čoko kuki, Kukiriki, Deboto zdravi kuki i Slatko o'mendula.

Za vizualni identitet i uređenje slastičarnice u vintage stilu s prevladavajućim pastelnim nijansama roze i zelene, koji asociraju na topli dom, zaslužna je Tea Mamut u suradnji s bračnim parom Zahra iz arhitektonskog studija Zarez i Remake Home&Living.  

Slastičarnica se sastoji od ugostiteljskog dijela u kojemu se nalaze vitrina s kolačima i sjedaći stolovi za smještaj do deset osoba, proizvodnje koja se nalazi u stražnjem dijelu slastičarnice, te vanjskog dijela, gdje se, ispred ulaza, nalaze dvije klupe za sjedenje i konzumaciju slastica.

Tea Mamut, dodajmo, jedna je od poznatijih mladih slastičarki u Hrvatskoj, završila je prestižnu kulinarsku akademiju u New Yorku Culinary Institute of America, poznatu i kao 'kulinarski Harvard', na kojem je diplomirala menadžment slastičarstva i pekarstva. Nakon toga stažirala je i radila s cijenjenim chefovima u prestižnim restoranima, poput restorana 'Daniel' u New Yorku s tadašnje 3 Michelinove zvjezdice. Njezine deserte kušale su brojne poznate zvijezde, kao što su Natalie Portman, Kate Hudson, Michael Douglas i Roger FedererPet godina provela je u New Yorku, dodatno iskustvo stekla je u Gil’s u Dubrovnik, danas 360, Relais & Châteaux Restaurant  La  vie, restoranu DiVino i Perivoju. Sudjelovala je i u nekoliko TV kulinarskih projekata - Slatka kuharica i 3,2,1 Peci! 

Predotvaranje slastičarne održano je u ponedjeljak navečer, a u fotogaleriji možete vidjeti tko je sve bio na toj svečanosti...

Vaša reakcija na temu