PERINA: Jelena Bosančić pokreće školu mjuzikla u Splitu!

PERINA: Jelena Bosančić pokreće školu mjuzikla u Splitu!

Krenuli su upisi za sve uzraste, a škola će s radom početi 1. listopada

'Perina - škola mjuzikla' novi je projekt svestrane splitske glumice i redateljice Jelene Bosančić. Kroz satove glume, plesa i pjevanja izbrusit će se talenti koji će zasjati i u njihovim predstavama, a namijenjena je svim uzrastima - osnovnoškolcima, srednjoškolcima, studentima i odraslima. Škola u Domu mladih s radom kreće 1. listopada, a već su krenuli upisi.

Jelena Bosančić rođena je 1986. godine u Splitu, gdje je stekla i status magistre glume završivši sveučilišni diplomski studij pri Umjetničkoj akademiji. Pri navedenoj instituciji dvije godine je radila kao asistentica za predmet Scenski govor na odsjeku Glume, a više godina je bila asistentica i autorica programa za predmet Operna gluma na odsjeku Solo pjevanja. Osim plesnog i pjevačkog talenta, posjeduje i izuzetan glazbeni talent te suvereno svira klavir, gitaru i perkusije.

Ostvarila je niz kazališnih projekata kao glumica, redateljica i suradnica redatelja. Kao stipendistica HNK u Splitu ostvarila je jednu od njezinih najpoznatijih glumačkih uloga, onu Perine Štrambere u Tijardovićevom 'Spli'skom akvarelu' u režiji Krešimira Dolenčića po kojoj je i ova škola mjuzikla dobila ime.

Njen redateljski prvijenac 'Narančina kora', autorice Maje Pelević, uprizoren je u Gradskom kazalištu mladih u Splitu, pri čemu je ujedno bila i koreografkinja predstave. Kao diplomsku predstavu režirala, koreografirala i igrala je kabare 'Kako ubiti supruga' A. Amurrija. Redateljica je opere za djecu i mlade 'Mali dimnjačar' B. Brittena u produkciji Glazbenog laboratorija Split i HNK u Splitu. Autorica je prologa navedenog djela u kojem dječju publiku upoznaje s osnovnim pojmovima opere. Koautorica, redateljica i koreografkinja je mjuzikla 'Roko, Roko, tatino oko' u produkciji glazbene škole Josip Hatze i HNK u Splitu.

Organizirala je niz radionica glume, plesa i scenskog pokreta za djecu i mlade. Surađivala je s redateljima u nekoliko opernih produkcija HNK u Splitu čiji je stalni zaposlenik ('Samson i Dalila', 'Ernani', 'Mala Floramye', 'Carmen', 'Sevljski brijač'). Nakon što je napravila uspješnu adatapciju libreta opere 'Kraljica lopte' maestra Ive Tijardovića, režirala je i koreografirala spomenuti naslov nakon devedeset godina i to na stadionu Poljud u produkciji Sveučilišta u Splitu, Umjetničke akademije u Splitu te HNK u Splitu. Njena posljednja režija je Verdijev 'Nabucco' kojom je otvoreno 64. Splitsko ljeto.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare