Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JOKER FASHION PORTFOLIO: Nostalgični proljetni jeans pristigao iz modne povijesti
U centru pažnje Piše: Sponzorirani članak

JOKER FASHION PORTFOLIO: Nostalgični proljetni jeans pristigao iz modne povijesti

Back to the future trend, pristigao izravno iz osamdesetih, ne posustaje

S proljećem iza ugla, proljetni modni trendovi već su se uselili u trgovine centra Joker. A sezonu uvijek volimo započeti novim jeansom, pogotovo ako bojom i krojem priziva tople i opuštene dane.

Back to the future trend, pristigao izravno iz osamdesetih, ne posustaje. Nose se relaksirani krojevi, malo povišenog ili regular struka koji u verziji loose fit slobodno padaju na kukove. Crop duljine odrezane su nehajno kao u kućnoj radinosti, a nerijetko se na rubovima nalaze i atraktivne aplikacije koje nisu za konzervativnije. Zakovice, cvjetni vez, biseri, neočekivana kopčanja... dizajneri ove sezone kao da su se trudili obogatiti bazični komad svime čega se sjete, a rezultat je nevjerojatno razigran, pogotovo kad se iskombinira s gornjim dijelovima u pop-neon bojama osamdesetih ili podjednako hrabrim tonovima tenisica u nezaobilaznim ugly modelima. 



Hlače Twin Set, 1.360 kn; Džemper Calvin Klein Jeans, 797 kn; Suknja Mango, 199,90 kn; Tenisice Guess, Fashion&Friends, 1.039 kn; Torba Marc Jacobs, Karla, 2.200 kn; Jakna Guess, Fashion&Friends, 1.379 kn


I dok će ovakvi stylinzi fantastično pristajati mlađima, ljubitelji klasike posegnut će za jednako modernim klasičnim modelima. Ukratko, vratio se 501. A kad kažemo 501, ne mislimo samo na taj nezaboravni Levi'sov model nego sve njegove varijante koje se nude u proljetnim jeans kolekcijama. Nakon duge dominacije duljine do gležnja, vraćaju se i dulji modeli traperica, a jedino je važno da nisu niskog struka i 'zalijepljeni' za nogu. 



Hlače Replay, 1.100 kn; Džemper New Yorker, 159 kn; Suknja Guess, Fashion&Friends, 729 kn; Cipele Deichmann, 149 kn; Košulja And Camicie, 341 kn; Torba Replay, 1360 kn


I jeans jakne i dalje su hot predmet želja, bilo da su u oversize modelu s aplikacijama ili u kratkoj varijanti do struka, a kao alternativa modi osamdesetih, ovog se proljeća nametnuo boho s kaubojskim štihom, širokim suknjama i haljinama te kaubojkama kao prethodnicom ovog western trenda. 



Suknja Mango, 199,90 kn; Tenisice Marc Jacobs, Karla, 2.200 kn; Tamne traperice LTB, Europa 92, 459 kn; Svijetle traperice Twin Set, 825 kn; Sivi džemper New Yorker, 159 kn; Naušnice New Yorker 29,90; Žuti džemper New Yorker, 159 kn

Na kraju: minice - komad kojeg se neke trendsetterice užasavaju, a druge ga obožavaju, ovog će proljeća i ljeta biti itekako tražen. U kombinaciji sa štiklom upečatljive boje, odvažnom majicom koja otkriva pupak i  pop torbom garantiramo vam nostalgični ulaz u možda bolju, ali svakako veseliju modnu prošlost.



Svijetla traper suknja Guess, Fashion&Friends, 729 kn; Plava traper suknja Mango, 199,90 kn; Tamna traper suknja Mango 199,90 kn

Vašu dnevnu dozu modne inspiracije pronađite u Jokerovoj modnoj rubrici Joker Fashion Portfolio.

Vaša reakcija na temu