Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Josip Jadrijević: Žao mi je što Papi nisam rekao da se kod nas kaže 'Samo Bog i Hajduk žive vječno'

Josip Jadrijević: Žao mi je što Papi nisam rekao da se kod nas kaže 'Samo Bog i Hajduk žive vječno'

Kada je poglavaru Katoličke crkve rekao da bi uz Božju pomoć 'bijeli' mogli bolje igrati, on mu je odgovorio: 'Onda ćemo se pomoliti'

Predsjednik DVD-a Primošten Josip Jadrijević i načelnik Stipe Petrina bili su na privatnoj audijenciji kod pape Frane u srijedu popodne na Trgu sv. Petra u Vatikanu. Mladi vatrogasac koji je i ovo ljeto branio Dalmaciju od požara odlučio se za originalan poklon Papi, dres Hajduka, uz vatrogasnu kacigu DVD-a na čijem je čelu i na kojoj je napisano ime pape Frane. Osim toga, Papi je Petrina uručio i sliku Gospe izrađenu od primoštenske čipke, tri mjeseca stvaranu, a dobio je i kapu obruba također od čipke koju je izradila dizajnerica Dina Kolar.  Hajdukov dres bez imena je poklonila Uprava za ovu prigodu. Upitali smo Jadrijevića zašto se odlučio za te poklone.

- Kaciga je simbol nas vatrogasaca, pa je logičan poklon, a Hajduk Dalmacije - smije se još pod dojmom i objašnjava.

Kaže da nije ništa znao do jučer popodne, osim da će biti na audijenciji među milijun ljudi. Tražili su rukoljub i možda malo bolji pristup i stigao je odgovor da može.

- Zaista nisam znao protokol, imao sam samo veliku želju i 'potegnuli' smo. Još ne mogu vjerovati - prepričava.

Zanimalo nas je kako je papa Frane reagirao na Hajdukov dres.

- Nasmijao se baš od srca. Zaista ga je zanimalo o kojem se klubu radi. Namjerno sam dao posložen, a ne raširen dres i Papa ga je rastvorio, razgledao, pogledao grb i pitao me o Hajduku. Rekao sam mu da je šampion Dalmacije. A on je pitao kako igraju, na što sam mu odgovorio da bi moglo možda i bolje uz Božju pomoć. Iznenadio me promptnim toplim odgovorom: 'Onda ćemo se pomoliti' - sretan je Jadrijević.

Iskreno nam priznaje da su mu se 'noge odsjekle' kad je pozvan te da mu je žao što još nije rekao poglavaru Katoličke crkve koliko je Hajduk zapravo - religija.

- Žao mi je što mu nisam rekao da se kod nas kaže 'Samo Bog i Hajduk žive vječno'. Ali, vjerujem da će u životu biti još prilike - kaže nam.

Otkrio nam je i da je Papa uz blagoslov vatrogascima poručio Jadrijeviću da izdrže i da je upoznat koliko su požari harali Dalmacijom.

Minutu i pol, možda malo više koliko je trajao susret sa Svetim Ocem pamtit će primoštenski dvojac zauvijek.

Vaša reakcija na temu