Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Branko Galičić (riffraffphoto@gmail.com) Judina srida: 'Harp Explosion' večeras od 21 sat

Judina srida: 'Harp Explosion' večeras od 21 sat

Usnoharmonikaš Igor Djeke - Iggy nastupa u Judinom drvu

U Judinom drvu na redu je još jedna 'Judina srida', iz Vinkovaca dolazi Thee One Man Band 'Harp Explosion'. Usnoharmonikaš Igor Djeke - Iggy, prvi put je kao Harp Explosion nastupio 2009. godine i od tada je svoj one man band projekt predstavio mnogim regionalnim i inozemnim klubovima.

Harp Explosion koristi moderni pristup one man band formi koji se preciznije naziva harmonica looping. Iggy uz pomoć svoje prepoznatljivo prljave usne harmonike gradi svoj autorski garage blues repertoar nasnimavajući u živo rifove i teme na već postojeće loopove bubnja. 

Godinu dana nakon nastanka projekta Iggy objavljuje online bootlege, gostuje na raznim kompilacijama i snima studijske albume u DIY produkciji nazvanoj Dirty Harp Records.

Godine 2014., točno na petu obljetnicu benda, samostalno objavljuje svoj treći studijski album '5 Years Later'. 

Iggy je također ustupio svoju glazbu za dokumentarni film 'Zapisi iz ćelije broj 12' snimljen u beogradskom okružnom zatvoru. Film je 2016. imao premijeru u New Yorku nakon čega je prikazivan u američkim zatvorima (Kentucky, Michigan, San Quentin...) u svrhu rehabilitacije zatvorenika, a od 2017. godine se prikazuje i diljem naše regije.

Kao Harp Explosion stage je dijelio s mnogim grupama i poznatim imenima novonastale svjetske one man band scene kao što su Dead Elvis, King Automatic, Tongue Tied Twin, Sheriff Perkins, Wasted Pido itd. Iza njega su i miniturneje (Mađarska, Portugal, Srbija) te nastupi na poznatijim festivalima (Superuho, FM Music, Blues Harp Fest, 1 Man Band Festival…).

Gostovao je na nekoliko albuma domaćih garage bendova (The Babies, Erotic Biljan & His Heretics, Gatuzo...), a zadnjih nekoliko godine nastupa kao redovni član kultne beogradske grupe Disciplin A Kitschme i kao povremeni gost na koncertima ponovo oformljenog zagrebačko-vinkovačkog benda Kojoti.

U Judinom drvu će svirati na podiju, po novom konceptu 'Judine sride', svirka starta u 21 sat, a za ulaznicu treba izdvojiti 20 kuna. 

Vaša reakcija na temu