Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Frane Medić Luka Mimica testirao kajak napravljen od rebatinki

Luka Mimica testirao kajak napravljen od rebatinki

Drži se odlično, lagan je i stabilan, a iznenadilo me koliko je okretan

Kajak kojega je splitski kipar Luka Mimica napravio od starih rebatinki iskombiniranih s Elanovom smolom je testiran u moru.

Drži se odlično, lagan je i stabilan, a iznenadilo me koliko je okretan. Uspio sam u svom naumu, radi lake upravljivosti odličan je za korištenje ribolovnih alata. Samo još materijal mora proći test vremena - rekao nam je Mimica.

U kajaku je Mimica predvidio radnu površinu za vrše i parangale, čega nema kod serijski rađenih kajaka, a provu je oblikovao po uzoru na pasare s predviđenim mjestom za držanje stvari. Njegov neobični kajak, dodajmo, može se razgledati na sajmu Dani hrvatske male brodogradnje koji se upravo održava u marini hotela Lav.

O kreativnom Luki Mimici smo, podsjetimo, već pisali zbog njegove izrade novčića od epoksidne smole s temom hrvatskih krajolika koje su kao ogrlice nosile missice svih država svijeta.


Vaša reakcija na temu