Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Klezmer Connection ponovno u Zagrebu

Klezmer Connection ponovno u Zagrebu

Anasambl iz Austrije spaja jidiš tradiciju i moderni glazbeni izričaj

The Klezmer Connection ponovno u Zagrebu! Nastupit će u Vinyl baru 7. listopada s početkom u 20.30 sati. Riječ je o peteročlanom anasamblu iz Austrije koji spaja jidiš tradiciju i moderni glazbeni izričaj.

- Oduševit će vas spoj melankolije, radosti i senzualnosti u kojem su melosi Izraela isprepleteni sa zvukovima rocka, swinga, jazza i R&B-a - poručuju organizatori.

Riječ 'klezmer' inače se koristi za glazbeni žanr nastao sedamdesetih godina u zajednicama židovskih doseljenika u SAD-u. Poznat je i kao 'jidiš' i 'freilech glazba' - ili u prijevodu 'vesela glazba'.

- The Klezmer Connection povest će vas na putovanje bogatom židovskom tradicijom i u šarenoj paleti stilova i emocija pozvati da slavite život - dodaju.

Koncert je organiziran u suradnji Austrijskog kulturnog foruma Zagreb i Festivala tolerancije koji u travnju donosi pregršt filmova, tematskih izložbi, edukacija, tribina, kocerata…

Vaša reakcija na temu