Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Književno - ekološki vikend u Šibeniku

Književno - ekološki vikend u Šibeniku

Buvljak, sajam knjiga i stripova, promocija knjige...

Ovog vikenda u Šibeniku se sprema književno - ekološki program koji objedinjuje promociju knjige 'Devet dugih dana' autorice književnice i prevoditeljice, Maje Klarić, njenu putujuću knjižnicu na kolima 'Bookmobil' te sajam knjiga i stripova u subotu 18. svibnja te tradicionalni Azimutov buvljak u nedjelju 19. svibnja. Sve to oba dana događat će se ispred kluba Azimut, odnosno Turističko - informativnog centra na obali. 

Nagrađivana književnica

Bogat program ispod katedrale svetog Jakova u Šibeniku počinje u subotu u 10.30 sati sajmom knjiga i stripova na koji su pozvani svi izlagači i posjetitelji. 'Ako se još netko nije prijavio da bi izložio, razmijenio ili prodavao svoje knjige i/ili stripove to još stigne učiniti preko društvene mreže Facebook, u inbox Azimuta ili Fotopoetike', poručili su organizatori, zadovoljni da će sredinu svibnja obilježiti na najljepši mogući način – na otvorenom u dobrom društvu i sjajnoj atmosferi. 

'Sajam knjiga i stripova je prilika da podsjetimo da je u svibnju 2019. godine u Šibeniku otvorena prva mala knjižnica na otvorenom i to baš na istom mjestu na kojem će se održati i ovaj subotnji program. Isto tako, sajam je i uvertira u sajam ploča i stripova koji će se održati tjedna dana kasnije u subotu 1. lipnja na istom mjestu u sklopu manifestacije Longplay day', podsjećaju iz udruga Fotopoetika i Kolektiv 4B. 

U 11 sati na istom mjestu premijerno će Šibenčanima i gostima grada, svoju novu, sedmu priču o putovanjima ispričanu očima pjesnikinje predstaviti šibenska književnica i prevoditeljica Maja Klarić. Riječ je o knjizi 'Deset dugih dana' čiji je izdavanje podržao i Grad Šibenik. Promociju knjige vodit će dugogodišnja šibenska novinarka, Živana Podrug. 'Cijelo to vrijeme ispred će se nalaziti i svima dobro poznat Bookmobil koji je vlasnici, među ostalim, priskrbio i 'Priznanje Đurđa Mesić', nagradu Hrvatskog čitateljskog društva za izvanredan doprinos na području čitanja i pismenosti', dodaju organizatori. 

Više od buvljaka

U nedjelju 19. svibnja od 10.30 do 12 sati ispred Azimuta u Šibeniku bit će održan još jedan Azimutov buvljak u organizaciji Fotopoetike i Kolektiva 4B, a uz podršku kluba. U tijeku su prijave sudionika, pa svi koji imaju višak odjeće, obuće i modnih dodataka još se stignu javiti u Facebook inbox Azimuta ili Fotopoetike. 

'Buvljak kao takav više je od razmjene odjeće, to je mjesto i vrijeme kad se učimo o opasnostima tekstilnog otpada koji je najveća ekološka prijetnja zdravlju Zemlje', poručili su organizatori.  

Podsjetimo, riječ je o buvljaku koji se tradicionalno već godinama održava jednom mjesečno subotom, a samo ovog svibnja iznimno u nedjelju, samo jutro nakon koncerta domaćeg benda The Kulash u Azimutu. 

Vaša reakcija na temu