Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Koncert proslavljenog tenora Zorana Todorovicha na Splitskom ljetu

Koncert proslavljenog tenora Zorana Todorovicha na Splitskom ljetu

Nastupit će uz pratnju katalonskog pijaniste Francesca Blanca, a posebna gošća koncerta je primadona splitske Opere mezzosopranistica Terezija Kusanović

Nastupom na koncertu u Meštrovićevom Kaštilcu u srijedu, 26. srpnja, s početkom u 21 sat splitskoj će se publici, nakon ovogodišnjih nastupa kao Radames u Aidi, ponovno predstaviti Zoran Todorovich, jedan od najzanimljivijih tenora današnje glazbene scene. Todorovich će nastupiti uz pratnju katalonskog pijaniste Francesca Blanca, a posebna gošća koncerta je primadona splitske Opere mezzosopranistica Terezija Kusanović.

Zoran Todorovich pjevač je izuzetne međunarodne karijere koju ostavruje na nekim od najznačajnijih svjetskih opernih i koncertnih scena, surađujući, s nekim od najvećih imena svjetske operne scene kao što su, primjerice, sopranistice Montserrat Caballé, Edita Gruberová, June Anderson, Violeta Urmana, Elīna Garanča, Maria Guleghina i Anja Harteros, čiji je redoviti partner u opernim predstavama, na koncertima i televizijskim nastupima. Konzervatorij je završio u rodnom Beogradu, da bi potom glazbeno obrazovanje nastavio na Visokoj glazbenoj školi u Frankfurtu na Majni. U svojoj bogatoj međunarodnoj karijeri nastupao je Beču, Milanu, Parizu, Londonu, Madridu, Barceloni, Marseilleu, Palermu, Napulju, Berlinu, Hamburgu, Münchenu, Dresdenu, Kölnu, Toulouseu, Amsterdamu, Bruxellesu, Ženevi, Antwerpenu, Kopenhagenu, Helsinkiju, Tokiju, San Franciscu... Počevši u Državnoj operi u Hannoveru kao lirski tenor, s ulogama kao što su Alfredo u Traviati, Rodolfo u La Bohème, Edgardo u Luciji di Lammermoor, Vojvoda u Rigolettu, ali i kao Don José u Carmen i Pinkerton u Madama Butterfly, postupno širi svoj repertoar u spinto i dramski fah.

Predstojeći koncert Zoran Todorovich započet će izvedbama pjesama Paola Tostija, talijanskog, a poslije britanskog skladatelja čiji opus laganih i ekspresivnih, pjevnih i sentimentalnih pjesama (Vorrei morire!, Tormento, Penso!, Sogno, A sera, Tristezza, Vorrei, Aprile) uživa veliku popularnost i izuzetno je omiljen kod publike. Slijede arije Leoncavalla (Mattinata i Vesti la giubba iz opere Pagliacci), Mascagnija (Serenata), Gastaldona (Musica proibita), Puccini (Tosca - E Lucevan le stelle). Na kraju koncertaTodorovichu će zajedno s primadonom Opere HNK Split mezzospranosticom Terezijom Kusanović izvesti finalni duet iz Bizetove opere Carmen.

Vaša reakcija na temu