Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KRALJICA LOPTE Čubi: Da je Boris Dvornik živ, on bi igrao moju ulogu

KRALJICA LOPTE Čubi: Da je Boris Dvornik živ, on bi igrao moju ulogu

Uspjeli smo u nečemu što nitko do sada nije napravio - kazala je redateljica Jelena Bosančić

Posebno je raspoložen, kako na bini, tako i nakon 'Kraljice lopte', bio Damir Mihanović Čubi:

- Sretan sam i ponosan, sve je prošlo kako smo i očekivali, a publika je naš trud nagradila pljeskom. Ako je suditi po tome, napravili smo sjajan posao, ali za objektivne dojmove trebat ćete pitati publiku, oni su pravi kritičari i smisao ovoga što radimo. Da je Boris Dvornik živ, on bi igrao moju ulogu, sretan sam ako se publici svidjela u mojoj izvedbi.

Redateljica predstave Jelena Bosančić je kazala:

- Prezadovoljna sam, emocije su proradile, ljudi mi prilaze i svi mi čestitaju. Čestitam autorskom timu i svim izvođačima, ovo je bio ogroman trud koji se na kraju itekako isplatio. Bila je ogromna razlika raditi između teatra i stadiona, a time i veći izazov, tonski i prostorno napraviti predstavu. Međutim, uspjeli smo u nečemu što nitko do sada nije napravio.

Intendant HNK Split Goran Golovko je rekao:

- Ovu maštovitost, kakvu je mladost pokazala, to mogu samo oni. Maestro Hari je bio fenomenalan, odlična režija i koreografija Jelene Bosančić. Nadam se da se ova predstava neće opet zaboraviti, bio je ovo sjajan kraj sezone. Vjerujem da će se predstava ponoviti, a razmislit ću o tome da je stavimo na repertoar u kazalište.

Redom su svi puni dojmova otišli s Poljuda...

- Bilo je prelijepo, mladost je dokazala da Split ima špirita kao što ga ima i Hajduk. Ovo je vrhunska produkcija, mladi su dokazali da se sve živo može kada se hoće. Dokaz je ovo da u našem gradu ima kreativnosti, a ovo večeras je bila vrhunska stvar. Nije mi jasno kako se dogodilo da ovaj komad 90 godina nitko nije postavio. Jelena je to napravila fantastično. Svaka čast i Hajduku jer on nije samo nogomet. Prvi put sam na stadionu doživio da ima puno više dama nego muškaraca i to je dokaz kako je ovo bila krasna večer - kazao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Za kraj smo ostavili Hajdukova predsjednika...

- Hajduk želi sudjelovati ne samo u razvoju nogometa i sporta već se želi aktivno uključiti i u akademsku zajednicu. Večeras smo pokazali zašto je Hajduk narodni klub i ponosni smo što smo jedini klub koji ima svoju operetu. Postoji mogućnost da se nakon ove tri izvedbe nastavi izvođenje 'Kraljice lopte' - istaknuo je Ivan Kos

Vaša reakcija na temu