KUVALA SAN OBID: Izložba Lili Poljak i Jagode Mihanović otvara se večeras u jugoistočnoj kuli Dioklecijanove palače

KUVALA SAN OBID: Izložba Lili Poljak i Jagode Mihanović otvara se večeras u jugoistočnoj kuli Dioklecijanove palače

Zajednička nam je crta da je naš atelje tinel, doma stvaramo gdje najviše i vremena provodimo

Izložba  'Kuvala san obid' dvije umjetnice Lili Poljak i Jagode Mihanović otvara se večeras u jugoistočnoj kuli Dioklecijanove palače od 19 sati.

Za atipičnu i u mnogočemu posebnu izložbu Poljak i Mihanović pripremile su svoje radove unikatno i ručno napravljene, a sasvim različite tematike.

Poljak filca funu i svilu ručno, a za Splićane i goste je pripremila jednu seriju šešira i modnih dodataka, naravno unikatnih.

Mihanović izlaže kolaže i lampe, okvire i poneku fotografiju. Kako najavljuje, kolaž je recikliranje fotografija i stvaranje nestvarnog. Za izložbu je tako pripremila nekoliko kolaža, ali naglasak je na lampama. 

Prve njene lampe su bile na fotografskom stativu s abažurom od dijapozitiva, zatim od printeva njenih  fotografija na forexu. Slijedile su od drva, čipke, a najnovije su nastale kukičanjem.

- Zajednička nam je crta da je naš atelje tinel, doma stvaramo gdje najviše i vremena provodimo. Tako smo se i odlučile za naziv izložbe - uz smijeh nam je pojasnila Lili Poljak ime 'Kuvala san obid'. 

Članice udruge Kultura Split izložbu organiziraju u suradnji s Muzejom grada Splita i novog Art Centra, a njihovi radovi mogu se pogledati do konca mjeseca.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare