Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Korisnici Dječjeg doma Maestral prošli Dišpet turu i družili se s igračima Hajduka

Korisnici Dječjeg doma Maestral prošli Dišpet turu i družili se s igračima Hajduka

U turi su im se pridružili i studenti Ekonomskog fakulteta u Splitu

U organizaciji humanitarnog kluba navijača Hajduka „Bilo srce“, udruge Naš Hajduk te HNK Hajduk Split korisnici Dječjeg doma Maestral iz Splita u pratnji svojih odgajatelja prošli su Dišpet turom u sklopu koje su posjetili i stadion Poljud te su se na glavnom travnjaku upoznali i družili s prvotimcima i trenerom Hajduka Zoranom Vulićem.

U turi su im se pridružili i studenti Ekonomskog fakulteta u Splitu koji u sklopu kolegija Projektni menadžment sudjeluju u EU projektu '(Hajdučkom) suradnjom i volonterstvom do društvenog razvoja' s ciljem razvoja humanitarnih aktivnosti udruge Naš Hajduk.

Petnaestak djece se ovom prilikom na baštinskim lokacijama Grada Splita upoznalo s povijesti Hajduka, Torcide i udruge Naš Hajduk dok su na stadionu Poljud imali priliku razgledati trofejne dvorane, čuti priče o najznačajnijim osobama i događajima iz bogate povijesti kluba te se slikati u press salonu.

Djeca su s veseljem upoznala i svoje nogometne idole.

- Drago nam je zbog ovog događaja, čuli smo od njih riječi podrške pred predstojeće utakmice i sigurno da će nam one biti dodatan motiv. Nadam se da ćemo im uzvratiti posjet i pokazati da smo i mi njima potpora kao i oni nama - kazao je kapetan Hajduka Josip Juranović.

Voditelj EU projekta Darko Čop je pak rekao:

- Studenti su se ovom prilikom u sklopu terenske nastave upoznali sa štićenicima Bilog srca i njihovim potrebama te će u skladu s tim nastavljati razvijati projekte vezano za najpotrebitije članove zajednice.

Djelatnik Odjela za članstvo i voditelj projekta 'Dišpet ture' Ivan Perišić izjavio je kako je tura bila idealan poligon u kojem i djeca mogu doživjeti spoj zabave i edukacije u kojem je Hajduk jedna prirodna spona.

- Prvi put u sklopu fakulteta imamo mogućnost raditi na društveno korisnom projektu. Osmislili smo projekt kojim ćemo omogućiti štićenicima Bilog srca da postanu članovi Hajduka. Danas smo imali priliku upoznati se s djecom iz doma Maestral te proći s njima Dišpet turu. Bilo nam je zadovoljstvo vidjeti pozitivnu reakciju djece i s veseljem iščekujemo realizaciju projekta - poručili su studenti.

Vaša reakcija na temu