Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MAGsezona se večeras nastavlja koncertom Viktoriyje Sklyarenko, Eme Nikolić i Filipa Zlatara

MAGsezona se večeras nastavlja koncertom Viktoriyje Sklyarenko, Eme Nikolić i Filipa Zlatara

Osim djela J. S. Bach, T. Albinonia, A. Pärta i C. Saint-Saënsa, na programu će se naći i djela skladatelja Filipa Zlatara

Koncertom Viktoriyje Sklyarenko, Eme Nikolić i Filipa Zlatara u petak, 19. listopada, nastavlja se MAGsezona u organizaciji Udruge mladih akademskih glazbenika (MAG). Deveta je to koncertna sezona za redom koju ova nagrađivana udruga organizira u različitim koncertnim prostorima u Splitu. Drugi koncert ovogodišnje MAGsezone održat će se u Pinakoteki Gospe od Zdravlja s početkom u 20 sati. Osim djela J. S. Bach, T. Albinonia, A. Pärta i C. Saint-Saënsa, na programu će se naći i djela skladatelja Filipa Zlatara.

Udruga MAG osnovana je 2010. godine i za vrijeme višegodišnjeg kontinuiranog djelovanja profilirala se u jednog od glavnih pokretača izvaninstitucionalne kulturne aktivnosti u gradu Splitu. Naime, u organizaciji MAG-a do sada je održano osam MAGfestivala komorne glazbe i sedam koncertnih sezone s ukupno više od 90 koncerata u različitim koncertnim prostorima u Splitu, što predstavlja kontinuitet koncerata klasične glazbe kakav u Splitu dugo nije postojao. To su uz stalnu publiku prepoznale i nadležne institucije, pa djelovanje Udruge MAG potpomaže Grad Split,  Županija Splitsko-dalmatinska i Ministarstvo kulture RH.  MAGfestival je dobitnik prestižne EFFE etikete koju dodjeljuje Europsko festivalsko udruženje na osnovu kvalitete i originalnosti projekta. Udruga MAG je dobitnik posebne nagrade za umjetnost u 2013. godini koje dodjeljuje dnevni list Slobodna Dalmacija.

Pokrovitelji MAGsezone su Grad Split i Splitsko-dalmatinska županija, a ulaz na koncert je slobodan.

Viktoriyje Sklyarenko (violončelo) je rođena 21. listopada 1997. godine u Kijevu. Počinje učiti violončelo sa 8 godina u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova Rijeka u klasi profesora Maura Šestana, gdje nastavlja i svoje srednjoškolsko glazbeno obrazovanje. 2016. godine upisuje studij violončela na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi izv. prof. Mihovila Karuze. Tijekom svog školovanja sudjelovala je na brojnim regionalnim i državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa od kojih se ističu 2014. godine osvojena prva nagrada na regionalnom i 2016. godine osvojena 2. nagrada na državnom natjecanju. Na natjecanju mladih glazbenika Jadrana Daleki akordi osvojila je 2011. i 2013. prvu nagradu. Godine 2015. osvaja prvu nagradu na natjecanju učenika i studenata glazbe komornih sastava. Nastupala je i na brojnim nastupima u Rijeci te pohađala majstorske tečajeve violončelista i pedagoga poput Krešimira Lazara, Mihovila Karuze i Smiljana Mrčele. Trenutno je studentica treće godine preddiplomskog studija na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi izv. prof. Mihovila Karuze.Verona E. F. Dall'Abaco. 

Ema Nikolić (violončelo) je rođena 4. siječnja 1998. godine u Osijeku. Violončelo počinje učiti sa 9 godina u Glazbenoj školi Franje Kuhača Osijek u klasi profesora Zvonimira Likera, gdje nastavlja i svoje srednjoškolsko glazbeno obrazovanje. 2016. godine upisuje studij violončela na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi izv. prof. Mihovila Karuze. Tijekom svog obrazovanja sudjelovala je na regionalnim natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa na kojima se ističu 2014. godine osvojena 2. nagrada i 2016. također 2. nagrada. Tijekom školovanja je pohađala majstorske tečajeve violončelista i pedagoga poput Dobrile Berković-Magdalenić, Silvie Sondeckiene, Krešimira Lazara, Monike Leskovar i Mihovila Karuze. Nastupala je sa Splitskim virtuozima i na brojnim nastupima u Osijeku i Splitu. Trenutno je studentica treće godine preddiplomskog studija na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi izv. prof. Mihovila Karuze.

Filip Zlatar (klavir) je rođen 16. prosinca 1979. u Splitu. Pohađao je srednju glazbenu školu 'Josipa Hatzea' u Splitu te Glazbenu akademiju u Zagrebu i stekao status profesora glazbene teorije. Bavi se skladanjem te njegov opus sadrži komade za klavir, klavir i violončelo, klavir i gudački ansambl, klavir i saksofon, klavir i klarinet. Piše duhovnu glazbu, pop, jazz glazbu, a naročito se ogleda u šansonama i baladama. Član je HDS-a. Dobitnik je druge nagrade na Cro Patriji 2013., a neka su mu djela i javno izvođena.

Vaša reakcija na temu