Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MAJKE U SPLITU: Goran Bare 16. kolovoza slavi rođendan koncertom na Tvrđavi Gripe!

MAJKE U SPLITU: Goran Bare 16. kolovoza slavi rođendan koncertom na Tvrđavi Gripe!

Prvi kontigent ulaznica, kupci će moći nabaviti po rođendanskoj cijeni od 70 kuna

Goran Bare proslavit će 16. kolovoza 52. rođendan slavljeničkim koncertom u Splitu, na Tvrđavi Gripe.

Zovu ga legendom, karizmatikom, najvećim rock glazbenikom na brdovitom Balkanu, pjesnikom neuništive karizme, rijetkom istinom, velikim umjetnikom... On i jest sve to, ali prije svega je čovjek. Nekad drag i nježan, nekad pomalo luckast... Kao i svi mi.

Iza njega je iznimno duga i turbulentna karijera, s usponima i padovima, ali nakon 30 godina velikog rada, desetak albuma od kojih je svaki dobio svoj kutak povijesti i mnogobrojnih hitova koji su i nakon tri destljeća pjevani i slušani s istom emocijom, on je i dalje broj jedan rock glazbenik ovih prostora i šire.

Rođen je 16. kolovoza 1965. u Vinkovcima. Kao drugo dijete iz siromašne radničke obitelji. Odrastao je većinom na ulici, s gitarom i pločama u ruci. Sa 12 godina počeo je okupljati prvi bend s prijateljima iz razreda, nastupajući u školi. Tri godine kasnije s prijateljem Marinom Pokrovcem osniva 'Duo debili' i bilježi svoj prvi veći nastup, pred oko tisuću ljudi u vinkovačkom Domu omladine. Njegova životna misija već je tada bila jasna kao dan. 

Krajem 1984. godine,  Bare osniva grupu Majke i sa 19 godina donosi odluku da je glazba njegov životni poziv. Povijest se rodila!

Nakon šest godina sviranja Majke 1990. snimaju svoj prvi pravi album Razum i bezumlje, koji je od domaće kritike proglašen rock albumom godine. Potom dolaze albumi: Razdor, Milost, Vrijeme je da se krene, Život uživo, Put do srca sunca, pa samostalni albumi i Plaćenici: Izgubljen i nađen, 7, Srce...

Godine 2011. Majke izdaju album Teške boje, najbolji rock album u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina. Goran Bare i Majke, bili su nominirani za 11 Porina. Osvojili su šest nagrada.

Nakon mnogobrojnih hitova Put ka sreći, Gdje je nestao čovjek, Odvedi me, Mršavi pas, A ti još plačeš, Teške boje, Osvijesti me..., pjesama u kojima su se pronašli mnogi od nas, ovaj iskonski pjesnik već je neko vrijeme u studiju i završava novi album.

Na iznenađenje mnogih zdrav je k'o dren, pun novih ideja i spreman da s vama opet ogoli svoju dušu.

Vidimo se na Tvrđavi Gripe, 16.08.. s početkom u 20 sati!

Koncert će otvoriti splitska grupa Šetači.

Ulaznice za koncert u prodaji su u sustavu ticketshop.hr kao i na njihovim prodajnim mjestima.

Prvi kontigent ulaznica, kupci će moći nabaviti po rođendanskoj cijeni od 70 kuna. Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 100 kuna, na dan koncerta 130 kuna.

Vaša reakcija na temu