Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MASU Najavljen povratak Festivala kulture mladih na Makarsku rivijeru

MASU Najavljen povratak Festivala kulture mladih na Makarsku rivijeru

Od 11. do 14. rujna

Nakon uspješnog prvog izdanja prošle godine, MASU - Festival Kulture Mladih se vraća u Makarsku kako bi proslavio kreativnost, glazbu i mlade talente. Ovaj jedinstveni događaj, koji je nastao kao inicijativa studenata s područja Makarske rivijere i Udruge studenata Makarske rivijere, ponovno će obogatiti kulturnu ponudu grada i stvoriti tradiciju za buduće generacije.

MASU je više od samo festivala. To je harmonija mladih ideja i energije, gdje se susreću raznolike umjetničke forme kako bi oblikovale novu dimenziju kulturno-društvenog života. Koncept festivala, osmišljen od strane studenata i vođen njihovom strašću, predstavlja autentičan glas nove generacije.

'Ovogodišnje izdanje festivala donosi bogat program koji obuhvaća koncerte popularnih bendova, likovne radionice, predavanja o važnosti mentalnog zdravlja, plesne radionice, izložbe i video projekcije. Festival ove godine ima dodatnu ambiciju - razbijanje tabua vezanih uz mentalno zdravlje. Kroz organizaciju radionica i predavanja na ovu temu, želimo potaknuti otvorenu raspravu i pružiti informacije o važnosti mentalnog zdravlja. Grad Makarska će postati pozornica za mlade tijekom tri dana postsezone, od 11. do 14. rujna,  a središnji događaji će se odvijati na lokaciji Spomenik revolucije - Zvjezdarnica', poručuju organizatori. 

Osim glazbenog programa, festival će ugostiti izložbu studenata likovne akademije s Makarske rivijere, pružajući podršku mladim umjetnicima. Također će biti oslikavanje murala od strane studenata akademije, koji će autentično prikazati život i duh Makarske rivijere. Svaki detalj bit će priča za sebe, otkrivajući ljepotu i slojevitost ovog područja.

Radionice će biti dostupne svim građanima i posjetiteljima, nudeći priliku za učenje i stvaranje zajedno.

'MASU ne samo da obogaćuje kulturnu scenu grada, već i potiče turizam u postsezoni. Prošle godine privukao je znatan broj posjetitelja, a ove se godine očekuje još veći odaziv. Dugoročni cilj festivala je stvaranje tradicije koja će obogatiti društveno-kulturni život grada Makarske', ističu organizatori.

Za uvid u atmosferu prošlogodišnjeg festivala, posjetite naš Instagram profil https://www.instagram.com/masu.usmr.

Vaša reakcija na temu