Matanić počeo snimanje filma Zvizdan na obali Peruće

Matanić počeo snimanje filma Zvizdan na obali Peruće

Filmska je priča smještena u tri različita desetljeća, u dva susjedna sela opterećena povijesnim naslijeđem

Na obali Peruće započelo je snimanje igranog filma 'Zvizdan' redatelja Dalibora Matanića. Osim na području tog jezera, film se će se tijekom listopada i studenog snimati na lokacijama u okolici Knina – Erveniku, Đevrskoj, Golubićima i Kistanju.

Filmska je priča Zvizdana smještena u tri različita desetljeća, u dva susjedna sela opterećena povijesnim naslijeđem. Prati se tri ljubavne priče od kojih je svaka zapravo priča o zabranjenoj ljubavi.

Dalibor Matanić, koji je i scenarist filma, glavne je uloge povjerio Tihani Lazović i Goranu Markoviću, direktor fotografije je Marko Brdar, a montažu će potpisati Tomislav Pavlic. Producentica je Ankica Jurić Tilić, skladatelji su Alen i Nenad Sinkauz, scenografiju potpisuje Mladen Ožbolt, kostimografkinja je Ana Savić Gecan, a majstorica maske je Mojca Gorogranc Petrushevska.

Film proizvode zagrebačka Kinorama i slovenska filmska kuća Gustav film, u suradnji sa SEE Film Pro iz Srbije.

Razvoj projekta podržan je od strane Hrvatskog audiovizualnog centra i programa MEDIA, a proizvodnja filma od strane Hrvatskog audiovizualnog centra, Slovenskog filmskog centra i Viba Filma Ljubljana.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare