Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Monika Sablić okupila splitske dizajnerice, nogometaše i manekenke, a njenom revijom su svi oduševljeni!

Monika Sablić okupila splitske dizajnerice, nogometaše i manekenke, a njenom revijom su svi oduševljeni!

Već dobivam narudžbe, čula sam samo 'ova, ta, žuta, zelena, meni…' - govori kreatorica

Monika Sablić u četvrtak navečer je održala veliku samostalnu reviju kojom je obilježila petu godišnjicu svoga brenda. U splitskom lounge baru 'Teatar' okupila se mnogobrojna publika koja je ovacijama ispratila dvadesetak izlaza modela na pistu. Splitska dizajnerica po završetku revije nije krila svoje zadovoljstvo predstavljenom 'slavljeničkom' kolekcijom.  

- Uh, gotovo je, po ovacijama publike nadam se da je bila dobra kolekcija. Rano sam počela raditi na kolekciji, tako da sam bila mirna i staložena. Svaki komad ispričao je svoju priču, glazba je sve popratila i ovo večeras bila je jedna splitsko-talijanska priča. Uvijek čovjek ima neke sumnje, ali sam poprilično bila sigurna u ovu kolekciju. S vremenom čovjek dobije jednu sigurnost u sebe, kako sam rasla kroz posao i kroz  majčinstvo, rijetko što me sada može izbaciti iz takta - ispričala je Monika Sablić.  

Među publikom prevladavali su muškarci, stoga nas je zanimalo kako ih je uspjela toliko okupiti na modnoj reviji. 

- To su sve naši prijatelji, brojni sportaši su večeras bili tu, došli su tu zbog nas i nije ih trebalo puno nagovarati. Njihove supruge vole moju modu, tako da se to poklopilo jedno s drugim. Srce mi je puno i hvala svima koji su bili večeras dio ove priče. Već dobivam narudžbe, čula sam samo 'ova, ta, žuta, zelena, meni…' - priča splitska dizajnerica. 

U bar smješten na Zvončacu, iznad uvale Baluni, došli su i brojni hrvatski dizajneri.

- Mi se svi podržavamo, nije važno jesu li splitski ili zagrebački kreatori. Žena sam otvorenog srca, ja njima dolazim na revije, kao i oni meni. Hvala Arileu, Nedi Makjanić, Ledenku, Elfsima, Katarini Cvitković, Nadi Bauk, ako sam nekoga zaboravila ispričavam se – kazala je Sablić.

Nakon revije okupljeni su nastavili uživati u novootvorenom baru 'Teatar' kao i Monika koja je imala odličan povod za večerašnje slavlje. 

- Večeras ćemo malo proslaviti, opustiti se, sutra ću sabirati dojmove i otići s familijom na more se kupati. Prošla je proslava pete godišnjice, treba zasukati rukave i nastaviti raditi, mislim da bi bilo odlično kada bih svake godine organizirala samostalnu reviju zbog dobrog odaziva i odlične zabave. Dođu mladi ljudi koji se u Splitu zbog manjka društvenih događanja nemaju gdje okupljati, a ovakve prigode nude jedan prekrasan izlazak - zaključila je.

Bivša splitska manekenka Jelena Bosančić nosila je reviju. 

- Nisam nosila reviju pet godina, bilo mi je kao prvi put. Pojela me trema, ubila me, pogotovo još u Splitu gdje je publika najkritičnija, ali, evo, preživjela sam. Nosila sam reviju jer mi je Monika prijateljica, volim njen rad. Ona mi šije neke kombinacije privatno i lijepo se osjećam u njenim komadima – kazala nam je Bosančić. 

Zaštitno lice slavljeničke kolekcije 'La vita è bella' bila je bivša manekenka Iva Leko

- Pravih i iskrenih prijatelja je jako malo u današnje doba i treba ih čuvati, oni su najveće bogatstvo. Večeras je bilo jako lijepo i romantično. Mislim da je ispunila sva očekivanja. Po meni je ovo, ne zato što sam ja nosila reviju ili zato što mi je ona prijateljica, najbolja njena kolekcija. Mislim da je u modnom smislu sazrela, ima svoj poseban štih što ga daje svakoj kolekciji, a svaka je na svoj način drugačija. Volim Moniku, njene stvari i baš sam uživala – kazala je Iva Leko.

Splitska dizajnerica Anamarija Asanović također je Moniki dala podršku.

- Bilo je odlično, vidjeli smo zaista lijepe kreacije. Ja ću nešto ovako slično pripremiti, nadam se uskoro. Uglavnom, bit će kolekcija za mame i njihovu djecu. Već sam dogovorila i neke poznate mame koje bi nosile reviju sa svojom djecom. Mislim da bi to moglo biti jako zanimljivo – kazala je splitska dizajnerica. 

Ana Čagalj, supruga popularnog Jole, česta je gošća modnih i društvenih događanja. Večeras je  na reviju stigla u ženskom društvu jer joj je muž na putu zbog gaže

- Obožavam nositi njene kreacije, revija je bila odlična, romantična, ženstvena i veoma nosiva. Snimila sam tri stvari koje bih voljela imati u svom ormaru i sutra ću je već zvati. Uvijek je dobro naći pokoji novi komad, često sam na svadbama i nekim događanjima, bolje je odmah imati pripremljeno - otkrila je Ana Čagalj.

Na reviji su bila brojna poznata lica, poput Igora Tudora, Milana Rapaića, Svena Tina Sušića, Ivana Leke, a reviju su otvorile Mirta Šurjak i Renata Sopek. Za kraj ove modne poslastice ostavljamo izjavu Monikinog supruga Gorana Sablića s kojom bismo potvrdili izreku da 'iza svakog uspješnog muškarca stoji uspješna žena'. 

- Ponosan sam na Moniku jer je jako vrijedna. Danas je opravdala moja očekivanja, iako sam joj ja najveći kritičar. Njena predanost i jednostavno ljubav prema modi su ono što je čini posebnom. Kao što sebe vidim u svom poslu, tako i kod nje vidim tu predanost i zaljubljenost u ono što radi, a to je najvažnije za uspjeh. Ona nikada ne odgađa za sutrašnji dan, ništa joj nije teško za napraviti i tako potiče i druge ljude oko sebe s kojima radi - kazao je Sablić. 

Vaša reakcija na temu