Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Više od 40.000 Splićana na 13. Noći muzeja

Više od 40.000 Splićana na 13. Noći muzeja

U Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika dogradonačelnica Jelena Hrgović otvorila je izložbu 'Otkrivanje Marjana'

Više od 40 tisuća Splićana i ove je godine posjetilo muzeje i institucije koje su otvorile svoja vrata u sklopu tradicionalne manifestacije 'Noć muzeja'. Tema 13. po redu izdanja bila je 'Muzeji i sport - brže, više, jače.../ citius, altius, fortius', a ove se godine po prvi put uključio i Hajduk čije je trofejne salone na Poljudu u prva četiri sata posjetilo čak 4200 ljudi. Velik interes bio je i za program koji je organiziran u Zvjezdanom selu Mosor koje je noćas posjetilo više od tisuću ljudi.

Od organizatora, Hrvatskog muzejskog društva, doznajemo da je do 1.30 sati obrađeno oko 75 posto podataka o sudionicima te da je ukupan broj posjetitelja za taj postotak u Splitu bio 32.514 ljudi. Točan broj bit će poznat nakon što se obrade svi podaci.

U Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika dogradonačelnica Jelena Hrgović otvorila je izložbu 'Otkrivanje Marjana' za koju je Robert Koharević, ravnatelj Javne ustanove Park-šuma Marjan, rekao da je koncipirana u četiri poglavlja koja prikazuju prirodna i kulturna bogatstva Marjana kroz povijesna razdoblja.

- Ovom izložbom želi se skrenuti pozornost na bogatu prirodnu i kulturnu baštinu koju marjanski poluotok skriva i otkriva. Jasno je kako je velika uloga Marjana kojeg s razlogom nazivamo i 'plućima' našeg grada. Vjerujem da će ova izložba na način kako je koncipirana, s mnoštvom informacija i očigledno napravljena s puno ljubavi, otkriti našim sugrađanima i sugrađankama nove stvari o Marjanu zbog kojeg ćemo ga još više zavoljeti i još bolje štititi. Veseli da je izložba organizirana večeras, na tradicionalnu 'Noć muzeja' koju iz godine u godinu posjećuje sve veći broj naših građana - kazala je Hrgović koja je Ninom Velom prije toga u Staroj gradskoj vijećnici posjetila izložbu 'Sprint' na kojoj su predstavljeni umjetnički radovi suvremenih hrvatskih umjetnika koji problematiziraju temu sporta.

Vaša reakcija na temu