Nakon utakmice Hrvatske i Islanda večeras se na Rivi zabavite uz grupu 058

Nakon utakmice Hrvatske i Islanda večeras se na Rivi zabavite uz grupu 058

Uskoro im izlazi album 'Žice od sna' u izdanju Croatia Recordsa, a u listopadu prošle godine u Americi snimili i materijal za drugi album

Nastavljaju se koncerti na splitskoj Rivi, a večeras nastupa grupa 058. Koncert počinje nakon rukometne utakmice Hrvatske i Islanda koja se igra u Spaladium Areni. 

Grupa 058 je glazbeni projekt na kojem je gitarist i kompozitor Branko Mamut 2012. godine okupio sjajan tim glazbenika da bi ispričao svoju glazbenu priču. Iz njihove suradnje stvorila se pozitivna i kreativna energija koja je dovela do snimanja autorskog albuma na engleskom jeziku namijenjenog prvenstveno stranom, ali i domaćem tržištu.

- Raznovrsnost osobnosti i stilova glazbenika koji su našli zajednički jezik u ovoj priči stvorila je neobičan, jedinstven i eklektičan glazbeni kolaž. To je spoj koji pršti energijom i toplinom, a pokretan isključivo ljubavlju prema glazbi. Stilsko obilježje banda 058 je americana, dakle fuzija raznih glazbenih stilova nastalih u Americi. Prvenstveno je vezana za country muziku, ali i sve druge vidove roots glazbe poput bluesa, rhythm & bluesa, soula, gospela, pa sve do jazz-a - navode organizatori koncerta.Tijekom 2014. godine band je imao i nekoliko radijskih uspješnica, tako da su se pjesme 'Hope Lies in Miracle' i 'Changes' vrlo često nalazile u programima hrvatskih radio postaja, dok je potonja uvrštena u Top 10 najemitiranijih novih pjesama Hrvatskog radija.

Od siječnja 2016. godine band je potpisao ugovor s Croatia Recordsom i pod tom etiketom izdao pet singlova, a uskoro im i izlazi album pod nazivom 'Žice od sna'.

U listopadu 2016. nastupili su na International Country Music Awards u Jeffersonu (Texas, SAD) gdje su u jakoj internacionalnoj konkurenciji osvojili nagradu 'Producers Choice' za najoriginalniju glazbu.

Zapažen je i njihov nastup na Splitskom festivalu 2017. gdje su s pjesmom 'Čudo'. U listopadu prošle godine po drugi put su posjetili SAD i nastupili u Jeffersonu i Nashvilleu, a u legendarnom Sun Studiju u Memphisu snimili su i materijal za drugi album.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare