NEDJELJNA ĆAKULA Roko Blažević: Uzor mi je Christina Aguilera, a puno mi je značila pohvala Tonija Cetinskog

NEDJELJNA ĆAKULA Roko Blažević: Uzor mi je Christina Aguilera, a puno mi je značila pohvala Tonija Cetinskog

Glazbenu školu sam pohađao deset godina, svirao sam klavir i orgulje, a nastupali smo u HNK Split u mnogim operama

Mladi splitski pjevač Roko Blažević ovotjedni je gost 'nedjeljne ćakule'. Otkrio nam je odmah recept za pobjedu u Pinkovim zvjezdicama...

- Uživljavao sam se da sam ja osoba koja je napisala tekst pjesme i onda bi to budilo moje emocije. Uvijek mi je bilo fascinantno kada bi netko svojim nastupom rasplakao publiku i imao sam želju da se to i meni jednog dana dogodi. Onda mi se to u ovom showu stalno događalo. Moglo bi se reći da je to nešto na što sam najponosniji.

U Beogradu si stekao veliku popularnost, ispričaj nam neku anegdotu s obožavateljima...

- Bilo je svega. A kažu mi da sam poznat po tome da kada se fotografiram da ne znam otvoriti oči, ha, ha. Onda kada mi neke curice priđu da se fotografiramo zajedno, kažu da će mi one pridržati oči da ostanu otvorene. Prilaze mi i starije gospođe, što mi je jako drago jer mi govori da se moja glazba sviđa i starijima. Neki dan me zaustavila jedna baka na ulici u Beogradu i rekla kako joj ličim na Roka koji je pobijedio u showu. Kada sam rekao da sam to ja, ona se samo nasmijala i rekla da sličim na njega. Vole naš dalmatinski naglasak...

Je li bilo neugodnh situacija?

- Na ulici nisam imao neugodnih situacija, bilo je samo nepotrebnih komentara na Instagramu, ali neusporedivo je više pozitivnih.

Kakvim bi se žanrom najviše volio baviti u budućnosti?

- Najviše bih volio da to budu pop balade s ljubavnim stihovima, koje i sam mogu popratiti na klaviru.

Znači da si romantičan, bili ikada pjevao nekoj djevojci pod prozorom?

- Ha, ha, možda. Mislim da bih to napravio kada bi bio jako zaljubljen.

Planovi?

- Mislim da mi je ovo natjecanje jedna velika odskočna daska, već sam dobio mnoge pozive za razne nastupe i festivale. Ali sada mi je prioritet riješiti školu i vratiti se u normalu. A kada završim srednju školu, želja mi je upisati glazbenu akademiju negdje u inozemstvu. Nadam se da ću ostvariti svoj san da budem jednog dana solo pjevač.

Imaš li želju jednog dana nastupiti na Splitskom festivalu?

- Naravno, to mi je jedna velika želja i nadam se da ću dobiti tu ponudu jednog dana.

Kako si se započeo baviti glazbom?

- S pet godina išao sam na natjecanje u Rogoznici, gdje imam vikendicu, tu sam osvojio prvu nagradu. Mislim da sam tu nagradu prije osvojio zbog simpatičnosti nego zbog pjevanja, ali tada mi se prvi put javila želja za pjevanjem. Onda sam počeo sam skidati pjesme na klaviru po sluhu i tada su shvatili da se moram upisati u glazbenu školu koju sam kasnije pohađao deset godina. Svirao sam klavir i orgulje. Nastupali smo u HNK Split u mnogim operama. Prije tri godine sam došao u udrugu Zlatni mikrofon, koju vodi Dubravka Pleško, moja mentorica. Tada sam krenuo nastupati na festivalima. Što sam se više trudio i radio krenule su dolaziti i nagrade. Prošle sam se godine prijavio na RTL 'Zvjezdice', gdje nisam ostvario nekakav plasman, ali me je to dovelo na Pinkove zvjezdice gdje sam pobijedio.

Što ti je draže, pjevanje ili sviranje?

- Ne mogu odvojiti jedno od drugoga. Najdraže mi je kada spojim pjevanje sa sviranjem klavira jer tada imam osjećaj kao da sam sam u svojoj sobi i tada nemam niti malo treme. Ja se pouzdam u svoj klavir i on u mene, i tada mi je najljepše.

Koliko dnevno vježbaš?

- Svaki dan vježbam. Kada kažem sebi 'danas neću dugo', ali to uvijek potraje jer se unesem. Ali mislim da je za uspjeh jako bitno koliko radiš na sebi.

Koji su ti glazbeni uzori i s kim bi volio jednog dana snimiti duet?

- Od stranih pjevača to je Christina Aguilera, po njoj sam naučio sve ukrase koje imam i mislim da svatko može od nje naučiti slušajući je. Od domaćih pjevača to su Toni Cetinski, Oliver Dragojević, Toše Proeski. Vidim se u glazbenom smjeru kao što ga ima Toni Cetinski, nadam se da ću imati jednog dana karijeru kao što je on razvio, a s njim bih volio snimiti i duet. On me je čak pohvalio na svom Facebook profilu, to mi je puno značilo.

Tko je Roko privatno i što voli?

- Pa kao i sva djeca, volim videoigrice, bavio sam se hip-hopom i breakdanceom četiri godine te sam tu osvojio mnoge nagrade u grupnim plesovima na natjecanjima. Ja i prijateljica koja mi je bila partnerica u plesu, osvojili smo prvo mjesto na državnom natjecanju u parovima, a ja sam osvojio i treće mjesto kao pojedinac. Sada nemam više vremena za bavljenjem plesom. Ali nikad ne znaš, možda se i vratim jednog dana.

Kada te publika može sljedeći put vidjeti i čuti na nekom koncertu?

- Pozvao me Sergej Ćetković da mu nastupim kao gost na njegovom koncertu na Gripama 26. kolovoza. Raduje me nastup pred splitskom publikom.

Koji bi savjet dao mladima koji se prijavljuju u showove?

- Dosta vremena sam imao kočnicu u glavi jer nisam imao samopouzdanja i bojao sam se kako će to sve izgledati kada izađem pred publiku i hoće li mi glas puknuti na visokim tonovima. Tako da je po meni najbitnije samopouzdanje, vjera u sebe.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare