Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nila Kuzmanić Svete: Već prije Frljićeve predstave me napala žena u trgovini

Nila Kuzmanić Svete: Već prije Frljićeve predstave me napala žena u trgovini

Ovo je jedan performans koji nas suočava sa činjenicom da nas nasilje svakodnevno okružuje

Poznata teatrologinja i kazališna kritičarka Nila Kuzmanić Svete komentirala je izvedbu predstavu Olivera Frljića 'Naše nasilje i vaše nasilje'.

- Imali smo predstavu u predstavi što nije uredu. Prvo bih pohvalila našu policiju koja je na lijep način izvela bukače iz partera. Mogli smo u našem slobodarskom Splitu proći bez te predstave u predstavi. Ovo je jedan performans koji nas suočava sa činjenicom da nas nasilje svakodnevno okružuje. Jedna rečenica iz predstave me se uistinu dojmila: 'Mi itekako hoćemo i uzimamo njihovu naftu, ali nećemo njih'. Na razini performansa mislim da je to jako dobro, nije ništa pretjerano, niti je prosto. Prije par dana smo imali Matu Matišića, to je uistinu bilo prosto i ne znam kako je Goran Grgić uopće izdržao - kazala je splitska kritičarka.

Ispričala nam je i situaciju u kojoj se našla prije predstave kada je u obližnjoj trgovini otišla kupiti sok.

- Napala me je jedna žena koja me je očito prepoznala. Pitala sam je zbog čega me napada, uzvratila mi je da vidi da idem na predstavu. Pitala sam je zbog čega ne bih išla na predstavu, a ona kaže zato što je predstava protiv svega, nabrojila je tu svačeg, između ostalog i Katoličke crkve... Kažem joj da predstava nije protiv Crkve, naprotiv, ona je protiv nasilja pa sam joj citirala prvi postulat Aristotelove etike koji glasi 'Sloboda jednog čovjeka ograničena je slobodom drugog čovjeka'. Prema tome, vaše pravo da ne idete na predstavu ograničeno je mojim pravom da idem na predstavu - zaključila je Kuzmanić Svete.

Vaša reakcija na temu