Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Domagoj Kunić Od radija i reklama preko konferencija i kazališta do sveznalice u novom televizijskom kvizu: Glas Katarine Moškatelo niste mogli ne čuti

Od radija i reklama preko konferencija i kazališta do sveznalice u novom televizijskom kvizu: Glas Katarine Moškatelo niste mogli ne čuti

Novi projekt svestrane voditeljice i spikerice, Hvaranke sa zagrebačkom adresom

Katarina Moškatelo, ime je za koje ste dosad sigurno čuli, a povezujete ga s ugodnim glasom koji je postao njezin zaštitni znak. Unazad 20 godina njezin nas je baršunasti vokal vodio kroz razne uzbudljive radijske priče, slušamo ga u vlastitim domovima u televizijskim i radijskim reklamama, u kinu, trgovinama, audio vodičima, na kazališnim daskama, a redovito nas prati i vodi kroz brojne konferencije i događanja. Sada se taj prepoznatljivi vokal pojavljuje u novom kvizu Nove TV, Joker, u suvoditeljskoj ulozi uz Franu Ridjana.

Recept je jednostavan - rad, rad i rad

Katarina Moškatelo rodom je s Hvara, no svoju karijeru iza mikrofona započela je u Splitu u studentskim danima na Radio Rivi i Totalnom FM-u Split, gdje je počela i sa spikerskim poslom. Karijeru je nastavila graditi upravo u metropoli. Na Anteni Zagreb brusila je radijski zanat, ali i spikerske i prezenterske sposobnosti svog vokala što ju je dovelo do ozbiljnih suradnji s klijentima u samom vrhu poslovanja, kako u Hrvatskoj tako i u regiji. Ono što je konstanta je to da tijekom svih tih godina svakom klijentu pristupa s jednakom važnošću, angažiranošću i predanošću, što se definitivno prepoznaje i cijeni. Od moderiranja velikih konferencija u financijskoj i farmaceutskoj industriji, preko raznih kulturnih i festivalskih događanja, do društveno odgovornih projekata u kojima se nekako i posebno vidi, Katarina Moškatelo u svaki posao ulazi cijelim bićem.

'Ako sam nešto naučila tijekom života i otočkog principa odrastanja, to je da ništa neće pasti s neba, nego da za sve u životu treba donijeti odluku, vjerovati, čvrsto raditi i ne odustajati dokle god mislimo da ima smisla. Snažno vjerujem da svatko od nas može promijeniti svijet svojim djelovanjem u okolini koja nas okružuje i to mi je misao vodilja i u poslu, koji se davno stopio s onim što ja uistinu jesam', kaže Katarina Moškatelo.

A ono što ona jest je svestrana i ambiciozna žena koja svoje strahove i nesigurnosti mudro pretvara u rezultate, a na isti način to pokušava prenijeti i drugima. Za Katarinu ste mogli čuti i kada je prije nekoliko godina objavila svoj video CV, s dvije kolegice napisala i izvela autorsku predstavu 'Tri matere', vodila podcast o putovanjima KiloMetri s kojim je hrabro krenula u jeku korone, na putovanjima na kojima je radila kao turistički vodič (odakle je i krenula ljubav prema brojnim prijeđenim kilometrima), na satovima glume ili pak u treninzima jedan – na - jedan za rješavanje treme pri javnom nastupu koje redovito održava.

'Rad na sebi i trajna edukacija ključ su uspjeha svake osobe. Naravno, potrebno je da nas nekada pomazi i malo sreće, no ako sami prema njoj ne kopamo, teško da će nam nešto pasti s neba. Zato se trudim olakšati i pomoći svima koji tek kreću u nekom smjeru kojim sam ja kretala. Smatram da smo kao pojedinci odgovorni za društvo i da svojim ponašanjem trebamo i moramo pokazati dobar primjer', kaže Moškatelo.

Katarina ljudima prenosi iskustvo, vještine i znanja oko javnog nastupa koji je danas potreban svima. Obrazovanje, rad u prodaji, marketingu, mnogo je zanimanja u kojima je vještina javnog nastupa danas neizostavna, a s Katarinom i njezinim pristupom vrlo ju je lako izbrusiti. Ono što klijenti vole kod Katarine, pa ju zato godinama i biraju kao svog hosta na raznim panelima, događanjima i konferencijama, je (osim odgovornog pristupa poslu) i njezina autentičnost i angažiranost.

'Volim kada nakon odrađene konferencije dobijem komplimente poput 'unijela si dušu u naš događaj i predstavila ga onako kako ni sami ne bismo mogli', ali i to da sa svakog seta i snimanja odem poznavajući cijeli staff - od tete čistačice do kreativnog direktora. Takva sam, volim ljude i cijenim svačiji posao jer sam svjesna da smo svi samo kotačić nečeg većeg što nas sve skupa pokreće i zato mi je jako drago kada to netko i prepozna', kaže nam Katarina.

Balansiranje poslovnog i privatnog

Međutim, nije to sve lako u današnje vrijeme kada se balans između posla i svakodnevice ponekad čini kao znanstvena fantastika. Stres, burnout i posljedice svih tih stanja, nažalost nikog ne zaobilaze, stoga se i Katarina s godinama naučila s njima nositi i tražiti učinkovita rješenja. Ponekad bi to bili projekti koji nisu financijski isplativi, već nose neku drugu, dublju poruku kao što je snimanje audio knjiga za slijepe, volontiranje, organizacija raznih neprofitnih evenata kao što je Noć Hvarana u Zagrebu, ali i boravak u prirodi, na moru, kazalištu, koncertima, druženje s prijateljima, obitelji pa i samim sobom uz dobru knjigu.

'Sve to daje mi snagu i energiju, ali i motivaciju i kreaciju za svakodnevne nove poslovne pothvate', kaže nam Katarina.

Kviz Joker

Kviz Joker jedan je od novih projekata na koji je, kako sama kaže, vrlo ponosna. Raditi s takvim kvizaškim znalcima (Mario Kovač, Velimir Grgić, Valter Gross), produkcijskim magovima (Marija-Jelena Zen) i sjajnim kolegama (Frano Ridjan) za nju je velika čast, ali i odličan izazov - probila je neke nove vlastite granice i, kako to obično biva, van zone komfora bilo joj je ugodno. Stoga se veseli novim aktivnostima i na tom području.

'Televizija je drugačiji medij od svih drugih, osim zabave i informacija nosi i veliku odgovornost. Kroz televiziju ulazimo u dom svakog čovjeka, s njime provodimo vrijeme, donosimo mu zanimljivosti i informacije bez da imamo ikakav stvarni kontakt. Upravo ta odgovornost me veseli i ispunjava, stoga se veselim novim ovakvim, ali i sličnim projektima', zaključuje Katarina.

Katarinu možete pratiti na njezinom webuYouTube kanaluInstagramu i Facebooku.

Vaša reakcija na temu