Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OMIŠKI FESTIVAL: Zagrebačka klapa Armorin osvojila žiri, a splitska Luše publiku

OMIŠKI FESTIVAL: Zagrebačka klapa Armorin osvojila žiri, a splitska Luše publiku

Srebreni štit s povijesnim grbom grada Omiša pripao je klapi Teranke iz Pule

U petak je na Trgu sv. Mihovila održana završna večer ženskih klapa na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš, na kojoj je nastupilo deset najboljih klapa iz izbornih večeri.

Najbolja je, prema odluci stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, bila klapa Armorin iz Zagreba koja je osim Zlatnog štita osvojila i Srebreni leut, drugu nagradu publike.

Srebreni štit s povijesnim grbom grada Omiša pripao je klapi Teranke iz Pule dok je žiri na treće mjesto smjestio klapu Ankora iz Podstrane.


Publici na prepunoj omiškoj pjaci uvjerljivo najviše svidjela se klapa Luše iz Splita. Mlade debitantice, naime, osvojile su više nego dvostruko glasova od drugoplasiranih Armorinki dok je brončani Leut otišao u ruke klape Ankora. 

Večeras (subota) u 21 sat uz izravan prijenos na HRT-u slijedi završnica ovogodišnjeg FDK-a, finale muških klapa.

Vaša reakcija na temu