Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Otkrivamo gdje su najbolje sirnice u gradu

Otkrivamo gdje su najbolje sirnice u gradu

'Mrvu slađe' osvaja ljubitelje domaćeg, sirnica i slatkog

Često se dogodi da sasvim slučajno, šetnjom kroz grad, otkrijemo dobitne kombinacije koje uljepšaju dan. Ovoga puta svratili smo do zanatske pekarnice i slastičarne 'Mrvu slađe' preko puta HNK, koja nas je iznenadila svojom ponudom, a posebno onom uskršnjom jer sirnicu ovdje nude u tri verzije. Osim klasične, tu je i mrvu slađa 'crna sirnica' s kakaom te pletenica s kandiranim voćem. Kako je moguće da tako dobro mirišu i još boljeg su okusa pitali smo vlasnika Antonia Stipinovića. 

- Jesu, naše su sirnice ukusne, mekane, uvijek friške i radimo ih od domaćih jaja i agruma. I inače, za sve proizvode koristimo isključivo kvalitetan maslac koji čini naše slatkarije dugoročnijima, a i energetski i nutritivno vrjednijima. Kupci dosta uzimaju i crnu i klasičnu sirnicu, a za pletenicu s kandiranim voćem neke mame i none su mi se 'pohvalile' da je kupuju za ukrasit stol i ne daju nikome od ukućana ni primirisat pletenici, a kamoli je probat - rekao nam je Stipinović.

Dok biraš koju ćeš sirnicu ponijeti doma ili na posao, teško je ignorirat druge poslastice. Ovdje možeš napraviti svoju krafnu tako da odabereš kojeg bi okusa da bude preljev, a kojeg punjenje. U Mrve mame i razne pite, kuglofi, muffini i keksići, a na slanom meniju nude kiflice sa sirom i pancetom, burek, pizzete, integralne pivske zalogaje... klasična, a opet malo 'pomaknuta' ponuda. Čak i zdrave verzije pekarskih proizvoda ovdje izgledaju mrvu slasnije kao što je zdravi kruh s četiri vrste sjemenki - chia-sette i Tintilinić - keksić za bebe sa kardamonom.

Nakon što smo u Mrvu svratili preko nekoliko puta i probali sve i svašta, zaključimo da uz sve vrste dodataka i umjetnih pojačivača boje i okusa koji nam se svakodnevno nude, pohvalno je među splitskim pekarnicama vidjeti da ima i onih u kojima se brine i o kvaliteti proizvoda koje jedemo.

Vaša reakcija na temu