Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pedala&Patika: Započela besplatna Škola trčanja, održava se utorkom i četvrtkom

Pedala&Patika: Započela besplatna Škola trčanja, održava se utorkom i četvrtkom

Vikendima će se organizirati izleti po obližnjim atraktivnim lokacijama koje će studenti obilaziti šetajući, trčeći i biciklima

Nakon uspješno odrađenog polumaratona, na kojem je među 1500 trkača iz cijelog svijeta svoje mjesto našlo i 50-ak studenata i zaposlenika Sveučilišta u Splitu koji su se pripremali pod paskom Splitskog sveučilišnog sportskog saveza, projekt Pedala&Patika ušao je u svoju drugu fazu. Od prvog dana proljeća, 21. ožujka, započela je Škola trčanja koja će se održavati utorkom i četvrtkom u 17 sati, a besplatna je za sve redovite studente. Škola će potrajati do kraja ljetnog semestra, a u sklopu nje će se pokušati dodatno potaknuti studentsku populaciju na aktivnost te ih osvijestiti o važnosti tjelesnog vježbanja za zdravlje pojedinca. Osim škole trčanja organizirat će se izleti vikendom po obližnjim atraktivnim lokacijama koje će studenti obilaziti šetajući, trčeći i biciklima, ali prije svega družeći se i dobro se zabavljajući. 


Kako bi treninzi dobili i natjecateljski cilj, poslužit će Unisport Marjanska liga koja će se održati u sklopu postojeće lige u organizaciji Maraton kluba Marjan, a sastojat će se od tri utrke na 5 kilometara.

Najbolji trkači među studentima moći će boje splitskog sveučilišta braniti i na Krosu sportskih novosti koji se održava 9. travnja, a to će ujedno biti i državno studentsko prvenstvo u krosu.

Vaša reakcija na temu