Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pendrekmen u subotu u Lori, osvojite ulaznice

Pendrekmen u subotu u Lori, osvojite ulaznice

Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 50 kuna

Kazalište Besa izvest će komediju 'Pendrekmen' u subotu, 21. siječnja, u splitskoj Lori s početkom u 19.30 sati. Radi se o jedinom otočnom profesionalnom kazalištu u Hrvatskoj koje je u četiri godine djelovanja produciralo tri autorske kazališne predstave. Ova predstava je autorski projekt glumca Ivana Lukića i redatelja Cvetina Aničića koji su stvorili Pendrekmena, policajca-klauna koji zna sve i za potrebe zadatka može se prerušiti u bilo koga i bilo što. Svaki građanin je sumnjiv i svi su krivi, on poznaje zakon bolje od svih...

Pendrekmenov san je da mu jednog dana premijer ponudi mjesto ministra policije, stoga revno pokušava provoditi silu zakona, svjestan da mora učiniti nešto veliko da bi mu se želja ostvarila.

- Nadređenih se boji, ali i oduševljava ih svojom hrabrošću. On je nenadmašan u sprječavanju terorizma, kriminala, korupcije... Njegove metode upotpunjene uglađenim manirima, uspravnim držanjem te životnom školom samo mu pomažu da u svakom građaninu vidi prekršitelja zakona Pendrekmen je vlast i mali čovjek u jednom tijelu i nije samo kazališni lik. Pendrekmen je i na ulicama vašeg grada… - stoji u opisu predstave.

Pendrekmen je dosad istragu provodio u Srbiji, BiH, istočnoj Slavoniji te dalmatinskim otocima u sklopu projekta Pokret otoka. Pune dvorane su ovu predstavu čekale u Kiseljaku, Vitezu, Belišću, Hvaru...

Predstava je uvrštena u program Međunarodnog kazališnog festivala u Belom Manastiru, te je osvojila nagradu za najbolju kostimografiju.

Pendrekmen je gostovao i u video spotu Tonča Huljića i Madre Badesse za pjesmu 'Tko nije lud, nije normalan'.

Autori projekta su Cvetin Aničić i Ivan Lukić, koji glumi i Pendrekmena. Oblikovatelj tona je Ivan Jurić, majstor rasvjete Lucijan Roki, tehničar predstave Ante Majić, a kostimografi Cvetin Aničić i Aleksandra Kudjelić.

Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 50 kuna putem sustava Croatia Tickets ili rezervirati na Facebook stranici, te pozivom ili porukom na 095-568-3846. Blagajna u dvorani Lora otvorena je svaki dan od 15 do 19 sati.

Dalmatinski portal dijeli dva puta po dvije karte. Treba samo poslati svoje podatke (ime, prezime, mobitel) na info@dalmatinskiportal.hr u mailu naslova Pendrekmen. Dobitnike ćemo kontaktirati na mobitel do četvrtka u 15 sati.

Vaša reakcija na temu