Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PERISTIL VIBREZ FESTIVAL Ivo Pogorelić, Igudesman & Joo i Billy Cobham

PERISTIL VIBREZ FESTIVAL Ivo Pogorelić, Igudesman & Joo i Billy Cobham

Ovog rujna u sklopu novog projekta Hrvatskog doma Split

Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Split nastavlja svoj put pomicanja granica suvremene glazbene produkcije i nameće se kao nositelj kulturnih i kreativnih industrija još jednim ambicioznim projektom koji će doprinijeti kulturnoj i turističkoj ponudi Splita. U rujnu ove godine Peristil Vibrez festival u svom će programu predstaviti eminentne hrvatske i svjetske glazbenike; Ivu Pogorelića & Zagrebačke soliste, duo Igudesman & Joo i Billy Cobhama/Spectrum. 

'Želeći biti generator kulturnoga razvoja grada i primjer suvremene organizacije koja prati trendove i modele svjetske kulturne i kreativne industrije, uvažavajući pritom dobre prakse u organizaciji događanja na zaštićenim povijesnim lokalitetima, Hrvatski dom Split osmislio je novu manifestaciju - Peristil Vibrez festival. Ovim projektom Hrvatski dom Split premostit će hiatus između kulturne i turističke ponude u rujnu', napominje Vanesa Kleva, ravnateljica Hrvatskog doma Split.

Peristil Vibrez festival koji će se održati u rujnu premostit će svojevrstan jaz u kulturnim aktivnostima grada koji nastaje između ljetnih festivala i novih kazališnih sezona, i to reprezentativnim i inovativnim glazbenim repertoarom. 13. i 14. rujna Ivo Pogorelić i Zagrebački solisti izvest će Chopinov klavirski koncert u f-molu i Serenadu, P. I. Čajkovskog. Taj će nastup objediniti djela dvaju skladateljskih genija te virtuozno muziciranje međunarodne pijanističke zvijezde Ive Pogorelića i glasovitih Solista koji su dosad održali gotovo 4000 koncerata na svim kontinentima u najvećim svjetskim centrima i najslavnijim koncertnim dvoranama.


Aleksey Igudesman i Hyung-ki Joo koji u svojim jedinstvenim i smiješnim kazališnim predstavama kombiniraju humor, klasičnu glazbu i aluzije na pop-kulturu splitskoj će se publici predstaviti 15. rujna. Duo koji je postao međunarodna senzacija s više od 50 milijuna klikova svojim je nastupima oduševio neke od najpoznatijih svjetskih orkestara i glazbenika koji su bili dijelom njihova 'glazbenog kaosa'. Ove je godine karizmatični dvojac najavio odlazak sa scene pa je koncert u Splitu jedan od zadnjih u ovome sastavu.

Billy Cobham, kojega je časopis Modern Drummer proglasio  jednim od dvadeset i pet najutjecajnijih bubnjara, 16. rujna predstavit će se publici na Peristilu. Osnovao je vlastiti bend Spectrum, a istoimeni debitantski album sadržavao je mješavinu jazza, funka i rocka te je proglašen jednim od najboljih albuma jazz glazbe. 


Osim atraktivna programa Peristil Vibreza, kao komplementaran sadržaj uz festival u partnerstvu Hrvatskog doma i Filozofskog fakulteta Split bit će organizirana prva Think Art konferencija. Kao ishodišnu točku skupa postavlja se upis Dioklecijanove palače i povijesne jezgre grada Splita na Popis dobara svjetske baštine. Svrha je konferencije prikazivanje različitih primjera upravljanja povijesnim lokalitetima i razmjena iskustava u njihovoj revitalizaciji utemeljenoj na izvedbenim umjetnostima.

Ulaznice su već u prodaji i moguće ih je pronaći na mrežnim stranicama Hrvatskog doma Split www.hdsplit.hr ili putem Adriaticket sustava te na njihovim prodajnim mjestima (Morpurgo, Dancing Bear, Tisak Media Centar u City Centru One).

Vaša reakcija na temu