Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pogledajte kako izgleda novi splitski pub Fabrique

Pogledajte kako izgleda novi splitski pub Fabrique

Cijela unutrašnjost je jedinstveni ručni rad, počevši od željeznog šanka, drvenih stolica i stolova, rasvjetnih tijela te brojnih zidnih instalacija

U samom centru Splita, u Palači Dešković, u petak, 29. travnja, otvara se jedinstveni pub 'Fabrique'. Novi je to projekt splitske ugostiteljske grupacije F group nastao sa željom da se gradska gastro scena obogati i stvori potpuno novo mjesto za uživanje u pivu i vrhunskom roštilju. Fabrique ima kapacitet od 160 sjedećih mjesta unutra te 40-ak na štekatu.

- Fabrique je nastao po uzoru na Fun & bbq pubove Londona gdje se u restorane dolazi zabavljati prije samog odlaska u neki klub. To će biti prostor koji će okupljati samo prijatelje željne druženja i uživanja. Fabrique će biti jedinstvena tvornica pub zabave sa šarmom i duhom Mediterana u kojemu nikada nećete biti sami - kazala je Marita Kačunić iz F-grupacije.

Ono na što su vlasnici posebno ponosni je jedinstveni interijer sa zidovima od kamena i cigli Palače Dešković iz 1858. godine koji su ostali netaknuti.

- Sam ulazak u pub ostavlja dojam ulaska u neku staru tvornicu żeljeza u koju je popularnim industrijskim dizajnom udahnut duh modernog doba, otuda i naziv Fabrique (tvornica). Kako i priliči tvornici, sve unutar puba je jedinstveni ručni rad, počevši od željeznog šanka, drvenih stolica i stolova, rasvjetnih tijela te brojnih zidnih instalacija. Personalizirane ilustracije su pubu dale završni otisak - dodala je Kačunić.

Novi jedinstveni splitski pub u ponudi će imati 50-ak vrhunskih piva, od kojih osam točenih, ali i sve popularnija domaća craft piva.

- Spoj povijesti i modernog doba vidi se i u samom meniju. Vrhunski zatvoreni roštilj novije generacije na ugljen Josper Grill trenutačni je hit u svijetu jer omogućuje brzu termičku obradu i očuvanje izvornih okusa i sokova mesa, ribe i povrća te ne isušuje namirnice što tradicionalnu ponudu s roštilja oplemenjuje novim okusima te finim mirisom i okusom dima - poručili su iz F grupacije.

Pub će imati i raznovrsni program za zabavu. Na službenom otvaranju u petak će se za glazbu pobrinuti Antonio Franić, splitski glumac sa zagrebačkom adresom, koji se dokazao puštanjem mash upa u najpopularnijim zagrebačkim klubovima. U planu je dolazak pivskog sommeliera i blogera Domagoja Jakopovića, poznatijeg kao Ribafish, koji će okupljene poučiti pivskoj kulturi te upoznati s domaćom craft scenom.

Preko tjedna održavavat će se popularni pub kvizovi, a u lipnju i srpnju uz vrhunsko pivo i roštilj organizirano će se pratiti utakmice Europskog prvenstva u nogometu.

Vaša reakcija na temu