Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Oliver je dobio Porin za životno djelo, pogledajte što je poručio

Oliver je dobio Porin za životno djelo, pogledajte što je poručio

Mia Dimšić bila je nominirana u devet kategorija, a osvojila je šest nagrada

23.32 - Evo što je nakon svega rekla Josipa Lisac.

- Što sam starija to je konkurencija mlađa, dobro je da se to mijenja i dolaze nove generacije. Antonela Doko i Mia Dimšić su jako slatke i pametne djevojke i želim im uspješnu karijeru. Možda bi trebalo razmisliti o drugom ritmu, ali sigurno ću još snimati. Splitska publika je od prvog dana fantastična, ne samo na Porinu nego na svim koncertima na kojima sam nastupala.


23.01 Na samom kraju Porin za životno djelo dobio je Oliver Dragojević koji je za publiku u Spaladium Areni snimio video poruku jer nije mogao biti s njima. Na samom početku je zatražio pljesak za Zdenka Runjića.

- Ovoga puta me bolest spriječila da budem tu s vama, ali neke stvari se dogode ni sam ne znaš kako. Još ka malo dite san sanja o tome da pivan i sviran i taj moj san je na neki način sada prekinut. Zahvalio bih ses vim mojim prijateljima koji su bili uz mene i koji su me podržali u mojoj krizi, ali i ljudima na splitskoj Onkologiji koji su mi pomogli da kroz sve prolazim lakše. Meni se čini da imam još vrimena za pivat i svirat, a vi guštajte u ovoj večeri. Guštajte u svemu, jer ča je život vengo fanzažija - poručio je Oliver.

Detalje pogledajte u videu.


22.36 - Mia Dimšić osvojila je Porin i za album godine! Bila je nominirana u devet kategorija, a ovu je nagradu posvetila svom bendu.

22.24 Porin za pjesmu godine dobila je Mia Dimšić i to za hit ‘Bezimeni.

- Ako Oliver gleda ovi prijenos, poručila bih mu da mi je čast što sam bila s tobom u istoj kategoriji - rekla je Dimšić pa dodala:

- Ako netko misli da je moja pjesma najbolja ove godine zaista sam na to ponosna, ovo je za moju Slavoniju.

22.16 - Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu dobila je Josipa Lisac za pjesmu 'Tebi putujem'.

- Josipa, moja mater vas traži. Kažite mi gdje nabavljate tako otkačenu robu - kazao je Saša Antić Josipi Lisac dok su čitali nominacije za pjesmu godine.

22.00 Jedan od emotivnijih trenutaka večerašnjeg Porina je izvedba ‘Ako voliš ovu ženu’ koju je Željko Bebek izveo sam bez Olivera. Nakon izvedbe publika je nagradila velikim pljeskom. Upravo ta pjesma osvojila je i nagradu za najbolju vokalnu suradnju.


21.46 - Publiku u Spaladium Areni Parni valjak je raspjevao, a neke i dignuo na noge.


21.44 - Za najbolji album tamburaške glazbe Porin je dobio album '12. Glazbeni festival šokačke pisme Županja 2017.'

21.34 - Porin za najboljeg novog izvođača osvojili su Flurntes.

21.23 - Publika je glasnim pljeskom pozdravila Ninu Badrić dok je na pozornici izvela ‘Čarobno jutro’ i ‘Dat će nam Bog’. Ovo je najveseliji trenutak za sada

21.19 - Pavao Mašić dobitnik je Porina za najbolju izvedbu klasične glazbe.

21.07 - Album Cinkuša 'Krava na orehu' dobio je Porin za najbolji album folklorne i etno glazbe.

20.56 - Jakša Fiamengo dobio je Porin za životno djelo.

- Dragi prijatelji meni je uvijek bilo drago biti ovdje i kao član žirija i kao prezenter i kao čovjek koji voli ovu pjesmu. Puno sam pjesama napisao. Na početku su me pokušavali odgovoriti od ovog zanimanja, govorili su mi da je to zanimanje drugog reda, ali nije lako napisati pjesmu koju će prihvatiti ljudi koji znaju što je poezija, kao i oni koji je doživljavaju kao nešto svakodnevno. Živjeli i držala vas glazba - kazao je Fiamengo.

20.47 - Album grupe Mayales 'Simbol za sunce' najbolji je album rock glazbe.

20.41 - Nagradu za najbolji album zabavne glazbe dobio je Željko Bebek za album 'Ono nešto naše'.

20.30 - Porin za najbolji album jazz glazbe osvojili su Chui i Jazz orkestar HRT-a za album 'Chui i ti'.

20.23 - U kategoriji 'Najbolji album klapske glazbe' Porin je dobio album '51. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2017.'

20.15 - Na samom početku televizijskog prijenosa, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara poželio je svima dobrodošlicu u Split.

19.50 - Žao mi je što se neke kategorije nisu prikazale u izravnom prijenosu, kao što su nagrada za najbolju mušku vokalnu izvedbu i najbolji pop album. Rijetko izražavan nezadovoljstvo, ali ovaj put moram. Žao mi je što će Oliver kod kuće to gledati i da će mu biti žao- kazao nam je Massimo, pa dodao:

- Inače volim biti na Porinu, posebice u Splitu gdje se susretnem sa svojim dragim kolegama i osjećam se kao kod kuće.

19.47 - Tri nominacije, zaista odlično! Sretan što sam uopće ušao u ovo društvo. Priznanje od struke je lijepo, a gledajući Oscara sam naučio da nužno najbolji ne moraju osvojiti nagradu. Drago mi je biti ovdje, obožavam Split u kojem uvijek uživam - kazao je Bebek.


- Večeras sam tu da podržim kolege - kazala je Franka Batelić koja će nas predstavljati na ovogodišnjem Eurosongu.

- Nemam očekivanja, idemo se pokazati u najboljem svjetlu. Sretna i ponosna što mogu Hrvatsku predstaviti i to mi je dovoljna nagrada - dodala je ona.



19.27 Iznimno mi je velika čast. Došao sam se odmoriti, Oliver mi je kao životni uzor i nemam se što nadati Porinu. Publika je nagrada koju ti nitko ne može platiti, san mi je osvojiti i Porin, ali ima vremena - kazao je Kedžo koji je nominiran za najbolju mušku vokalnu izvedbu.

18.42 - Uoči televizijskog prijenosa glazbene nagrade Porin u splitskoj Spaladium Areni dodijeljene su statue u 23 kategorije. Tri Porina osvojio je album 'Život nije siv' u izvedbi Mije Dimšić. Album je dobitnik u kategoriji najboljeg albuma pop glazbe, najbolje produkcije, gdje je statuu dobio Branimir Jovanovac, a naslovnica albuma autora Vjekoslava i Ivana Crnojevca te Branka Hollingsworth Nara, proglašena je i najboljim likovnim oblikovanjem. 

Mijin drugi album "Božićno jutro" dobitnik je Porina za najbolji album popularno duhovne glazbe, a producenti albuma su Goran Martinac, Domagoj Pavin te Damir Bačić.

- Izvan sebe sam, šokirana i ponosna sam što sam osvojila tri Porina. Hvala svima koji su glasali za nas - prvi su dojmovi mlade glazbenice koja nagrade posvećuje bendu, menadžeru i obitelji.

- Oni najbolje znaju koliko je truda uloženo. U ostatku večeri ću uživati, slijede kategorije u kojima mi je zaista čast već što sam nominirana, ali ne očekujem Porine. Već ovi su me iznenadili - poručila je odlično raspoložena Mia.

Elvis Stanić dobio je Porin za najbolji aranžman skladbe 'Rusulica', koju izvodi Oliver Dragojević, a nalazi se na albumu 'Air/Zrak'. S Ivanom Popeskićem Stanić je dobio i Porin za najbolju snimku albuma 'Air/Zrak'. Oliver Dragojević dobitnik je statue za najbolju mušku vokalnu izvedbu za pjesmu 'Rusulica', sa Stanićeva albuma.

Parni Valjak za singl 'Vrijeme' dobitnik je Porina za najbolju izvedbu grupe s vokalom, a album 'Live in Pula' dobitnik je u kategoriji najboljeg koncertnog albuma. Također Marijan Brkić - Brk i Nenad Zubak dobitnici su Porina za najbolju produkciju albuma 'Live in Pula'. U toj kategoriji Porin za najbolju produkciju dobio je i Branimir Jovanovac za Mijin album 'Život nije siv' jer su imali jednak broj glasova.

Matija Dedić ima najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) 'Male ljubavi (susreti)' te najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe) za pjesmu 'Potraži me u predgrađu' koju izvodi s Merimom Ključo.

U kategoriji najboljeg albuma alternativne i klupske glazbe dobitnik je Kozmodrum s albumom 'Gravity', kojeg je producirao Janko Novoselić, najbolja skladba jazz glazbe je 'Kambal' autora Zvjezdana Ružića u izvedbi Zvjezdan Ružić Sexteta, a najbolja izvedba jazz glazbe je skladba 'Punch' u izvedbi Chuija i Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije.

Najbolji album pop-folklorne glazbe ima klapa Luka 'Zbog ljubavi', a producenti albuma su Olja Dešić i Sveto Popović, najbolji album za djecu je 'Tri praščića/Slavuj' u izvedbi Damira Urbana, Damira Martinovića - Mrleta, Mateja Zeca i Zorana Prodanovića - Prlje, a u produkciji Igora Karlića dok je najbolji povijesno-tematski album '100 originalnih pjesama' Ive Robića, urednika Bojana Mušćeta. Najbolji album s raznim izvođačima je '64. Zagrebački festival' čiji je umjetnički direktor Neno Belan, a najbolji video broj imaju 2Cellos za 'Game of Thrones', koji je režirao Darko Drinovac.

Vaša reakcija na temu