Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Povratnički Xstatic stavlja svoj naglasak na splitsku subkulturu

Povratnički Xstatic stavlja svoj naglasak na splitsku subkulturu

Festival je u svojih nekoliko izdanja okupljao mnoga domaća i strana imena skeatera, breakdancera, crtača grafita, DJ-eva i glazbenika

Sutra Splićane očekuje cjelodnevni provod uz skatere, breakdancere, crtače grafita, DJ-eve. U večernjem dijelu programa nastupaju bendovi Kiša Metaka, Žuvi, 6Wild i Prti Bee Gee.

Prije nekoliko godina Split je imao više festivala koji su promovirali urbanu kulturu poput Atlantisa, Entera, Xstatica i drugih, no onda se sve ugasilo. Grad prepoznat po urbanoj kulturi spao je na jedan ili dva događaja godišnje koji njeguju ono što mladima u gradu trenutno kronično nedostaje. Zato nam se na mala vrata vraća ono zvučno ime koje je godinama bilo jedno od najposebnijih događanja u Splitu, Xstatic. 

Festival je u svojih nekoliko izdanja imao predznak međunarodnog, okupljao je mnoga domaća i strana imena skeatera, breakdancera, crtača grafita, DJ-eva i glazbenika. No, ovoga puta povratnički Xstatic stavlja svoj naglasak na splitsku subkulturu.

Cijeli dan će biti u zraku oslikavanja zidova na školskom igralištu u Spinutu, gdje će se održavati i finale malonogometnog turnira 'Dani Spinuta'. Osim grafitera koji će oslikavati školsko igralište u Spinutu, u skate park klubu Urban Element organizirano je i natjecanje skatera. Sve to ne ide bez plesa ili preciznije breakdancea koji je uvijek bio jedan od sastavnih djelova Xstatica.

Uz želju da okolina i institucije prepoznaju potrebu održavanja ovakvog festivala, organizatori pozivaju sve zainteresirane da se pridruže i podrže novi početak Xstatica. Nakon cjelodnevnog programa u Spinutu, Xstatic se prebacuje na Tvrđavu Gripe gdje će se održati koncert benova Kiša Metaka, Žuvi, 6Wild i Prti Bee Gee. Ulaznicu možete kupiti po cijeni od 30 kuna. Prodajna mjesta su Negro Bar na adresi Fra Bonina 6 i Corto Maltese Freestyle Food na adresi Obrov 7.

XSTATIC 2016 line-up:

_________________________________________________

GRAFFITI

-Cadet

-Nepar

-Orden

-Trol

-Chez186

-Mrawa

-Sern

-Wens

-Kwon

-ElMag

-Senk

-Anxio

_________________________________________________

BREAKDANCE powered by Underground Society

16:00 – JAMMIN’ together (each one teach one)

20:00 – All style 7 to smoke kvalifikacije

20:30 – All style 7 to smoke battles (marry goes around)

DJ: ROO SEE

HOST: MR. J

+ još novih gostiju (uskoro info)

_________________________________________________

SKATE

Skateboard klub URBAN ELEMENT \ X-STATIC skateboard contest

Spinut Hood skatepark:

17.00 – street course practice

17.30 – street course contest 45“ run

18.30 – best backside 180 flip, tribute to Jakov L.

19.00 – old skool tricks contest for skaters over 30

(tribute to Pike s 30 years on skateboard)

20.00 – dodjela nagrada

Vaša reakcija na temu