Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Premijera predstave 'Trešnja' izazvala podijeljene reakcije

Premijera predstave 'Trešnja' izazvala podijeljene reakcije

Glumci zaslužuju naklon, a izdvojimo ponovno Saru Ivelić i njenu lakoću glume

Premijera predstave 'Trešnja' nastala prema podlošku izvrsne autorice Tanje Mravak u izvedbi kazališta Playdrama izazvala je podijeljene reakcije u klubu Quasimodo. Zaključak oko kojega će se većina složiti jest da su glumci izuzetni, a da je predstava podbacila zbog režije Tamare Damjanović, iako se navodi da je autorski projekt nastao u zajedničkom osmišljavanju mlade redateljice i glumaca.

S velikom četvorkom mladih glumaca iz kojih pršti talent i znanje, redom Katarina Romac, Sara Ivelić, Petra Kovačić i Davor Pavić moglo se i trebalo mnogo više.

Redateljica je dala naglasak na ekspresiju, viku, histeriju, a manje na samu glumu.

Jedan intiman moment, majke s dvije kćeri koja pronalazi novu ljubav nakon muža, umjesto da se približi gledateljima, udaljio ih je pretjerivanjem. Istina, pretjerivanje nekada služi da se naglasi sadržaj, ali ne i ovaj put.

Počelo je, istini za volju, obećavajuće, u interakciji s publikom i kujicom Kikom, ali završilo je, barem većini, bez puta do srca. 

Na kraju, glumci zaslužuju naklon, a uvijek izdvajamo Saru Ivelić i njenu lakoću glume, talent kakav se gušta gledati. 

Redateljica, dodajmo, pak smatra da je predstava bila provokativna i zadovoljna je izvedbom.

Vaša reakcija na temu