Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRIČA O GLAGOLJICI: Karan zapjevao s djecom na promociji slikovnice u Osnovnoj školi Manuš

PRIČA O GLAGOLJICI: Karan zapjevao s djecom na promociji slikovnice u Osnovnoj školi Manuš

Učenici su napisali i oslikali zanimljivu priču, a danas je održana promocija

Svečano je danas bilo u Osnovnoj školi Manuš, gdje je promovirana slikovnica 'Priča o glagoljici'. Autori su djeca, priču su napisali Ante Duplančić, Nika Tokić i Lucija Šoljak, ilustratori su Kristina Mustapić, Tao Matej Vrlić, Filip Lovrić, Tea Topčić, Ivan Makeda, Ana Borozan, Lea Bokavšek, Lucija Budić Leto, Venci Wang, Nina Štambuk, Niko Kožul, Stella Blažević, Laura Nikolanci, Tončica Krstulović i Tina Krstulović, dok su zadnju stranicu oslikali Borna Bobanac, Marko Dajak i Karlo Tuta.

Ideja o glagoljici datira iz 2014. godine, a kako je do nje došlo pojasnila je učiteljica Jelica Balić:

- Prijavili smo se na projekt 'Od starog pisma do novog prijateljstva' na EU Erasmus plus, formirali partnerstva sa četiri zemlje, Portugalom, Turskom, Poljskom i Rumunjskom, koje su se također prijavile. Prošli smo u konkurenciji 270 projekata. Ukupno ih je prošlo tek pet, a mi smo bili treći i dobili smo milijun kuna. Uslijedila je istraživačka nastava, kreativne radionice...

Još je dodala da su tako sačuvali glagoljicu od zaborava...

- Ona je dio hrvatskog identiteta i mislim da će se poput biserja prenositi generacijama.

Škola je sada usred novog projekta 'Mi djeca EU kažemo', ali vratimo se mi ovoj zanimljivoj slikovnici...

Gošća promocije bila je Gordana Ribičić iz biblioteke Marko Marulić, koja je čestitala školi na realizaciji dva vrlo zahtjevna projekta, te posebno istaknula da ravnateljica Marita Guć može biti ponosna na dobru komunikaciju među kolegama i djecom, koja je u konačnici dovela i do realizacije ove slikovnice.

Profesorica Lada Režić je rekla da je najteže bilo sažeto prepričati jako dugu priču u čemu im je ona pomogla, a sve ostalo su djeca sama napravila.

Tijekom promocije su svoja iskustva prepričavala i djeca, a posebno zanimljivo je bilo kada je školski zbor izvodio popularnu 'Štoriju', usred koje su na opće iznenađenje 'banuli' Goran Karan, Mirella Meić i Zorica Bučić, te zapjevali zajedno s djecom i učiteljima.



Vaša reakcija na temu