Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Siniša Sunara Pričigin u znaku kviza: Znate li koji drugi najveći grad u Hrvatskoj nakon svake veće kiše ostane bez pitke vode?

Pričigin u znaku kviza: Znate li koji drugi najveći grad u Hrvatskoj nakon svake veće kiše ostane bez pitke vode?

Treća večer festivala počinje večeras u 20.30 sati u Domu mladih

Druga večer Pričigina protekla je u znaku kviza. Na temu 'Svatko nosi svoj kviz' pričali su poznati kvizaši Milan Fošner, Miroslav Ambruš Kiš, Damir Mrkonjić Mrki, Vladimir Šagadin i Morana Zibar. Program je moderirao Marijo Glavaš koji je večer otvorio pitanjem: 'Koji drugi najveći grad u Hrvatskoj nakon svake veće kiše ostane bez pitke vode kao da je u Africi?' 

Miroslav Ambruš Kiš, trenutni lovac u Potjeri, objasnio je okupljenoj publici kako kviz izgleda iza kamera. Njegova kolegica Morana Zibar ispričala je ljubavnu priču sa samih početaka kvizaške scene u Zagrebu. Damir Mrkonjić Mrki, sudjelovao je u gotovo svim kvizovima, a okupljenima je pričao kako je ušao u taj svijet i što ga je ohrabrilo da se prvi put prijavi. Milan Fošner, voditelj kviza znanja i neznanja ispričao je kako mu mu kvizovi najprije zabava i ohrabrio publiku da se priključi. Program je završio pričom Vladimira Šagadina koji je pripovijedao o životu i radu s ocem enigmatom. 

Odmah nakon priče u kvizovima, u istom prostoru Pričigin je ugostio Branka Đurića Đuru. Iako je program malo kasnio zbog Đurine predstave u Lori, publiku je brzo osvojio svojim nezavršenim pričama. 

Večeras, treći dan festivala počinje u 20.30 sati u Domu mladih gdje nastupaju splitski autori. Ovogodišnja tema je  'Naši meštri – priče o neuvaženim reklamacijama'. Program moderira Nebojša Lujanović, a pripovijedat će: Tonka Alujević, Ivica Ivanišević, Vedran Limić, Dragan Markovina, Živko Skračić, Eda Vujević.

Nakon glavnog programa, Pričigin seli u kavanu hotela Bellevue, gdje se održava autorska večer Ksenije Marinković na temu 'Žena, majka, glumica', a autoricom će pričati Renato Baretić.

Na sve programe festivala, ulaz je slobodan.

Vaša reakcija na temu