Prvi gost 'Judine sride' je Tomislav Gracin, a svirat će na podiju među publikom

Prvi gost 'Judine sride' je Tomislav Gracin, a svirat će na podiju među publikom

Splitski glazbenik je izdao 2014. godine album 'Mono' na kojem je sam odsvirao sve instrumente

Tomislav Gracin je prvi gost Judine sride, novog klupskog programa.

- Odlučili smo se za boema, pjesnika, kantautora. Tomislav Gracin je dobri duh ovoga grada. Mnogi ga nazivaju kantautorom iz sjene. Tko god je svratio do 'Basketa', sreo Tomu na ulici, slušao njegove pjesme ili u bilo kojem pogledu imao susreta s njim, zna da se radi o čovjeku s posebnom energijom - poručili su iz Judinog drva.

Gracin iza sebe ima album 'Mono' iz 2014. na kojem je odsvirao sam sve instrumente. Prošle godine mu izlazi singl 'Dva/ovo nije New York' koji će se naći na albumu koji upravo završava. Trenutno nastupa solo, no u Judino drvo najavljuje gosta. Zanimljivo je da će se sve događati na podiju kluba, ne na pozornici. Naime, ciklus koncerata 'Judinih srida' odvijat će se na podiju, među publikom, što će stvoriti intimniju, prijateljskiju atmosferu za druženja srijedom. 

- A kakva je uopće priča srijedom u Judinom drvu? Tri su datuma, tri su live svirke. Te tri će srijede biti svirke uživo dobro nam poznatih bendova, ali, eto, odlučili smo s bine sve preseliti dolje, na plesni podij, među nas i vas. Da glazba bude tu, na ramenu, a glazbenici bok uz bok posjetiteljima. Vjerujemo da nemate ništa protiv. 

Te će tri srijede biti uvod u St-@art festival koji se ove godine održava u Judinom drvu.

- Naši su redovi otvoreni za svih pa tako i za demo bendove, tj. za jedini festival u Splitu gdje se demo bendovi trude pokazati u najboljem svjetlu, izbaciti ono 'demo' iz svog naziva. 

St-@art počinje prvu srijedu u travnju, odmah nakon festivala Nema labavo, a održavat će se svake srijede. Finale St-@art odvija se na trećem EGO Free festivalu kojega organizira Underground Control. Tako su u jednu cjelinu povezana tri festivala i desetke svirki u klubu. 

- Za početak, Gracin. Ulaznica je 20 kn, na vratima kluba. Početak koncerta je točno u 21 sat - dodali su iz Judinog drva. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare