Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Salon Galić: Ovo je izložba koju ćete sigurno lajkati!

Salon Galić: Ovo je izložba koju ćete sigurno lajkati!

Iz ogromne količine materijala Željko Badurina je izabrao njemu najdraže u kombinaciji s na Facebooku najpopularnijim radovima

Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split organizira izložbu Željka Badurine 'Lajk end šer' u Salonu Galić, koja se otvara u srijedu, 26. travnja, u 20 sati. 

Umjetnik predstavlja stotinjak radova nastalih u posljednjih pet godina. Radi se o digitalnim ispisima (PC screenshotova) na kapafix ploče cca A3 formata, radovima koji su iz virtualnog svijeta društvene mreže Facebook (za koju su rađeni) izmješteni u materijalni prostor galerije. Autor je za izložbu napravio selekciju koja uključuje 7 posto od više tisuća postova koliko ih je na Facebooku objavio od 2012. godine do danas. U ispisu je format screenshota odabrao kao prezentacijski najvjerniji originalu, a pri odabiru iz ogromne količine materijala izabrao je njemu najdraže u kombinaciji s najpopularnijim radovima koji su na FB-u dobili najveći broj lajkova ili su se najviše dijelili.

- Promatrani u kontekstu potrošačkog društva i masovne medijske kulture Badurinini radovi usmjeravaju pažnju ka strategijama digitalne reprodukcije i ready-madea. Ukazuju na gubljenje granica između istinitog i lažnog, stvarnog i imaginarnog, pozitivnog i negativnog značenja. Oni su svojevrsni model isprepletenih simulakruma, razrađuju i prokazuju između ostalog suptilne odnose i interakcije dobrog i lošeg ukusa unutar društva spektakla. Kritika su anomalija i dogmi društva projektiranih slika koje streme biti alfa i omega svih gledišta, uvjerenja, znanja i emocija svakog pojedinca. Pojedinca na kojega se učestalo pozivaju gotovo svi, a do kojeg ne drži gotovo nitko u posttranzicijskoj poziciji niske ekonomske učinkovitosti i značaja - napisao je Toni Horvatić u predgovoru izložbe.

Vaša reakcija na temu